Annonce
Lolland

- Nu begynder vores nye virkelighed så småt at ramme os

Bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri og Café har valgt at skrue ned for produktionen af brød. Arkivfoto: Anders Knudsen
Horslunde Bageri og Café har truffet en beslutning, fordi der kommer færre kunder i hverdagen og formiddagstimerne.

Nu begynder vores nye virkelighed vidst så småt at ramme os.

Sådan indleder Horslunde Bageri og Café et opslag på Facebook. Bagerforretningen bager for mange brød og boller og har derfor truffet en beslutning.

Den har valgt at "skrue ned for produktionen," som der står i opslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ikke det samme drev i byen om formiddagen og i hverdagen. Vi har ikke lavet opslaget for at klage, men for at forklare, hvorfor der ikke er det samme udvalg, siger bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri, der forklarer kundemanglen med, at begge skoler i byen enten er lukket eller snart gør det.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Skal være lidt spild

Det er dog centralt for bagermesteren, at der heller ikke laves for lidt bagværk.

- Hvis du ikke har spild, er det fordi, du laver for lidt. Og det må ikke ske, da vi stadig har folk, der kører hertil, og hvis der er udsolgt, bliver de væk, fortæller bagermesteren.

Læs også: Nu har folket talt: Et af Danmarks bedste bagerier ligger på Lolland

Bagerforretningen smider dog hverken kagerne eller brødet ud. Det gamle brød bliver nemlig hentet af folk, som fodrer deres dyr med det, eller sælges gennem Too Good To Go.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fastelavns-cirkusset

Kagesalget går dog ifølge bagermesteren "fremragende," særligt flødekagerne er kunderne glade for. Men højsæsonen for kagesalget er fastelavnstiden, der strækker sig over to måneder.

I de måneder arbejder bagermesteren 15 - 17 timer om dagen for at lave nok fastelavnsboller til de mange kagehungrende kunder. Og Niels Olsen "gider ikke løbe sådan rundt" alle årets tolv måneder. To af dem er nok.

Men det betyder ikke, at arbejdsdagen ikke er lang for bageren på Nordvestlolland. En normal arbejdsdag er nemlig på 11 - 12 timer, forklarer han.

I fremtiden vurderer Niels Olsen, at han skal producere 30 procent mindre i hverdagene.

  • Bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri og Café har valgt at skrue ned for produktionen af brød. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Vil afværge lokal katastrofe: - Der er et kæmpe arbejde foran os

Lolland

Efterlyser hundeejere: - Man kan virkelig gøre en forskel

Annonce
Annonce
Stubbekøbing

Rystet over opdagelse: Hvem f***** stjæler fra en kirkegård?

Dølle

I tvivl før dit Dølle-besøg? Her skal du bruge din tid

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland

Efterlyser hundeejere: - Man kan virkelig gøre en forskel

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

112

Det lokale politi får nyt våben: Se det her

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Dølle

Dølle-formandens insider tips: Undgå disse tidspunkter

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Refa-formand forarget: - Hvordan pokker kan de drive en virksomhed på den måde?

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Lolland

Vil afværge lokal katastrofe: - Der er et kæmpe arbejde foran os

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen