Nu begynder vores nye virkelighed vidst så småt at ramme os.
Sådan indleder Horslunde Bageri og Café et opslag på Facebook. Bagerforretningen bager for mange brød og boller og har derfor truffet en beslutning.
Den har valgt at "skrue ned for produktionen," som der står i opslaget.
- Der er ikke det samme drev i byen om formiddagen og i hverdagen. Vi har ikke lavet opslaget for at klage, men for at forklare, hvorfor der ikke er det samme udvalg, siger bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri, der forklarer kundemanglen med, at begge skoler i byen enten er lukket eller snart gør det.
Artiklen fortsætter under opslaget...
Skal være lidt spild
Det er dog centralt for bagermesteren, at der heller ikke laves for lidt bagværk.
- Hvis du ikke har spild, er det fordi, du laver for lidt. Og det må ikke ske, da vi stadig har folk, der kører hertil, og hvis der er udsolgt, bliver de væk, fortæller bagermesteren.
Bagerforretningen smider dog hverken kagerne eller brødet ud. Det gamle brød bliver nemlig hentet af folk, som fodrer deres dyr med det, eller sælges gennem Too Good To Go.
Fastelavns-cirkusset
Kagesalget går dog ifølge bagermesteren "fremragende," særligt flødekagerne er kunderne glade for. Men højsæsonen for kagesalget er fastelavnstiden, der strækker sig over to måneder.
I de måneder arbejder bagermesteren 15 - 17 timer om dagen for at lave nok fastelavnsboller til de mange kagehungrende kunder. Og Niels Olsen "gider ikke løbe sådan rundt" alle årets tolv måneder. To af dem er nok.
Men det betyder ikke, at arbejdsdagen ikke er lang for bageren på Nordvestlolland. En normal arbejdsdag er nemlig på 11 - 12 timer, forklarer han.
I fremtiden vurderer Niels Olsen, at han skal producere 30 procent mindre i hverdagene.