Annonce
112

Anders Lund Madsen går bag om Saxenhøj-drab

Forstander på Saxenhøj, Erik Søndergaard, (til højre) i samtale med Anders Lund Madsen i forbindelse med mandag aftens udsendelse. Foto: DR

Hvordan kunne det gå så galt? Og kan det ske igen? Anders Lund Madsen sætter i aften fokus på drabene på Saxenhøj og på psykiatrien.

Få uger før de tragiske drab på en læge og en socialrådgiver på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing i maj måned sidste år havde journalisten og TV værten Anders Lund Madsen i sin serie ”Sindssygehospitalet” portrætteret den nu dømte dobbeltdrabsmand.

Anders Lund Madsen har taget emnet op igen og lavet en dokumentar, hvis mål er at vise, hvad der gik galt. Og om man kunne have forhindret de to drab. Det sker i dokumentaren "Dobbeltmorderen og Anders Lund Madsen", der bliver sendt i aften, mandag, på DR1.

-Når mennesker bliver slået ihjel, mens de udfører deres arbejde med at hjælpe andre, og det oven i købet er en af dem, de forsøger at hjælpe, der udfører tragedien, så er det på mange måder en vigtig historie at fortælle – og vi har en unik mulighed for at fortælle hele Thors historie, fordi Anders Lund Madsen tidligere har fulgt ham.

- Anders er drevet af personlig undren over, hvorfor det kunne gå så galt, for allerede da han lærte Thor at kende, var han alvorligt bekymret for, hvad der skulle blive af ham.
- Landsformanden for Sind, Knud Kristensen, siger også i dokumentaren, at Thors historie er et skoleeksempel på det, der ikke må ske, så det er en problematik, der fortjener opmærksomhed, forklarer Dan Poulsen, der er redaktør i DR Fakta.

DR fortæller forud for aftenen program, at Anders Lund Madsen giver et billede af drabsmandens sygdomsforløb. Ligesom flere repræsentanter fra de steder, drabsmanden har været indlagt, eksperter og relevante foreninger udtaler sig om teorier og grunden til, at det gik så frygteligt galt i Sakskøbing.

Foruden en søgen efter forklaring på drabsmandens reaktion prøver Anders Lund Madsen også at give et billede af dagens psykiatriske behandling.

-Thor har sin egen unikke historie, men interviews med mange eksperter, langt flere end dem vi ser i dokumentaren, har dokumenteret, at Thors sygdomsforløb ikke nødvendigvis er et enkeltstående tilfælde. Det har været vigtigt for os at undersøge, om der blot var tale om en enlig tragisk svale, men Thors historie viste sig jo at indeholde mange af de overordnede problemer, som eksperter kritiserer i det psykiatriske system i Danmark.

- Derfor handler dokumentaren ikke kun om Thor, men i høj grad også om et system med problemer og udfordringer, fortæller Dan Poulsen.

Udsendelsen var planlagt til at blive sendt i august måned. Men i sidste øjeblik valgte DR at tage udsendelsen af programmet for at vente med at sende den til efter retssagen, som sluttede fredag den 2. oktober hvor drabsmanden blev dømt til anbringelse. Han ankede i øvrigt dommen og nægter sig skyldig.

Udsendelsen sendes i aften, mandag, klokken 20.45 på DR1.

  • Forstander på Saxenhøj, Erik Søndergaard, (til højre) i samtale med Anders Lund Madsen i forbindelse med mandag aftens udsendelse. Foto: DR
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken