Annonce
112

Rydder op efter hjemmerøveri

politiet efterforskede hele tirsdag formiddag ved huset i Systofte. Foto: Anders Knudsen

Rystet, men fattet offer fortæller om hjemmerøveri

Dagen efter, at Ole Mørch Christensen fra Systofte blev udsat for et groft hjemmerøveri, er han nu ved at danne sig et overblik over, hvad de tre mænd, som natten til tirsdag trængte ind hans hjem, har nået at ødelægge og rode til i hjemmet.

- Skuffer og indhold er spredt i hele stuen, brændeovnen er hevet ud af væggen, og et fint gammelt bornholmerur, jeg har arvet, er ødelagt, fortalte den 74-årige i formiddag efter, at han har sundet sig over hjemmerøveriet og prøvet at få orden på hjemmet igen.

Omkring klokken 02.30 natten til tirsdag ringede det på døren hos Ole Mørch Christensen i hans hjem på Stubbekøbingvej lidt udenfor Systofte.

- Jeg kunne se, at der stod en enkelt mand på trappetrinnet og troede, det måske var en, som var kørt i stykker, men da jeg åbnede, dukkede to mænd til op, og de skubbede mig ind i stuen, hvor de på gebrokkent dansk forlangte penge og guld, fortæller han.

Ole Mørch Christensen er dårligt gående og har en kørestol, som røverne anbragte ham i, og den ene røver holdt vagt over ham og truede ham med et lille koben, mens de to andre gennemrodede hjemmet.

- De tog cirka 1.000 kroner fra min pung på sofabordet og fandt en pengekasse, jeg havde nogle hundrede kroner i. Og de optrådte aggressivt, fordi de ikke kunne finde flere penge, men jeg prøvede at sige, at jeg var pensionist og ikke havde så mange penge liggende, forklarer han.

Ole Mørch Christensen forklarer videre, at der i hans skorsten er en form for skab, som røverne ville have åbnet, men Ole Mørch Christensen foregav, at han ikke vidste hvor nøglen var.
- I øvrigt er der heller ikke noget i skabet, men det var nok derfor, de rev brændeovnen løs for at komme ind til skabet, siger han.

Da de tre mænd endelig var færdige med at lede efter værdier, beordrede de Ole Mørch Christensen til at sætte sig i kørestolen på badeværelset, og de fandt en nøgle i en køkkenskuffe, som de låste døren med, inden de forsvandt fra huset.

- Jeg ved ikke, hvordan de er kommet til huset, eller hvordan de er kommet derfra, siger den ældre mand, som ved hjælp af en saks fik brudt badeværelsesdøren op, så han kunne komme til telefonen og slå alarm.

Resten af morgenen og formiddagen tirsdag gik for Ole Mørch Christensens vedkommende med afhøring hos politiet, og først ved frokosttid blev han kørt hjem til en veninde, så han endelig kunne få lidt mad og komme til hægterne, inden hans først på eftermiddagen var tilbage i huset på Stubbekøbingvej, som politiet i mellemtiden havde gennemsøgt for eventuelle spor efter de tre mænd.

- Selv da hjemmehjælpen kom tidligt tirsdag morgen for at give mig min daglige insulinsprøjte, måtte hun ikke komme ind i huset, men vi fik klaret det ude i indkørslen, fortæller han.

Ole Mørch Christensen fortæller, at han naturligvis var meget rystet, mens røveriet stod på, men han virker afklaret og mest ærgerlig over, at han nu står over for et større oprydningsarbejde og besværet med at få fat i forsikringsselskab og skorstensfejer, så brændeovnen igen kan komme på plads.

Signalementet på de tre hjemmerøvere er, at de var iført caps, to af dem bar mørke trøjer, og den tredje en grå trøje med “New York” påtrykt med hvid skrift.

Hos politiet har man fået nogle få henvendelser, som dog ikke har ført til gennembrud i sagen, oplyser politikommissær Sten von Würden onsdag formiddag.

Han tilføjer, at politiet stadig meget gerne hører fra eventuelle vidner, som kan have set noget mistænkeligt både i lokalområdet på Stubbekøbingvej, men også i et større geografisk område, eventuelt Nykøbing. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

  • politiet efterforskede hele tirsdag formiddag ved huset i Systofte. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

112

Bil i brand på motorvejen

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem