Annonce
Debat

Et dronningebesøg x 500

Det er lykkedes lokale repræsentanter for det landsdækkende kvindenetværk Ladies Circle Danmark at vinde konkurrencen om at være vært for organisationens landsmøde år 2019 på Lolland. Hatten af for Marie-Louise Brehm Nielsen, Stine Nørregren og Merete Meyer Madsen, der hev sejren hjem i Skive i sidste weekend.

Årsmødet betyder, at der i 2019 kommer tæt på 500 kvinder, der skal besøge Lolland over en weekend. En fantastisk chance for at give dem nogle gode indtryk, som de kan rejse tilbage til deres hjembyer uden for Lolland-Falster og fortælle videre om.

Til Ladies Circle årsmødet er der allerede gjort flere forberedelser og lagt et program, som ikke ligger langt fra det program, som Dronning Margrethe oplevede på Lolland for et år siden, nemlig med besøg på både Knuthenlund og Frederiksdal. De 500 kvinder skal føle at de rejser i Dronningens fodspor.

Men hvordan kunne vi alle sammen bakke Ladies Circle op i denne weekend? Kunne vi hejse alle flagalleerne, så gæsterne kunne se den brede opbakning, vi kan mobilisere? Kunne vi overtale Lolland-Falsters veteranbilejere til den ene dag at transportere damerne mellem to programpunkter? Kunne vi lave nogle videoer med helt almindelige folk fra Lolland og Falster, der sender deltagerne en personlig velkomst? Kan vi samle 500 cykler, hvis en cykeltur på de lollandske diger var en del af programmet? Hvem har den næste ide?

Hvordan sætter vi sådan et fællesfolkeligt tiltag i gang? Og hvordan genbruger vi det, næste gang der er er et landsmøde eller et stort sportsevent, næste gang et af gymnasierne holder jubilæum, eller der sker andre store begivenheder? Hvordan laver vi et dronningebesøg for store grupper af gæster, uden at det som merudgift koster ret meget andet end god koordinering og et folkeligt engagement, der insisterer på, at det er det vi vil?

Jeg foreslår at der etableres et samarbejdsorgan – det kunne hedde ”Værtskab Lolland-Falster” – med repræsentanter fra turistorganisationerne, de store attraktioner, beboerforeningerne, erhvervsfolk og alle de aktører, der kan byde på helt særlige oplevelser under sådanne besøg. Sammen burde vi skrive en drejebog og samle erfaringer og kontaktinformationer efter hvert eneste besøg af denne karakter. Informationerne skal deles åbent, så alle kan være med og byde ind med historier, oplevelser, låne-dele-hjælp, service og godt værtskab på et bredt niveau, der involverer hele Lolland-Falster. Lige fra de mindste kredse og interessefællesskaber til de største. Det er samskabelse for mig. Og jeg tror det ville vække opsigt for enhver gæst, der oplever det.

Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt