Annonce
Debat

God Finanslov

En god Finanslov.

Super Finanslov med plads til vældfærd og skattelettelser er kommet i hus. Jeg er særligt glad for at provinsen og herunder Lolland – Falster har fået en fremtrædende rolle.

Pulje til provinsen

Der gives næste år et særtilskud til 24 kommuner i provinsen. Der afsættes i alt 300 mio. kr. Det vil være med til at skabe et Danmark i bedre balance. Lolland 13 millioner og Guldborgsund 19 millioner. Det er vigtigt at kommunerne nu bruger disse midler således at flere kommer i beskæftigelse.

Sundhed

På sundhedsområdet er Kræftplan IV det største og væsentligste initiativ i finansloven. Der afsættes 2,2 mia. kr. Der er selvfølgelig også blevet afsat penge til en række andre initiativer, og her er det bl.a. værd at fremhæve, at DF har fået afsat 20 mio. til øget indsats for genoptræning af hjerneskadede.

Ældre

DF`s mangeårige fokus på ældreområdet har fortsat god effekt. Og der afsættes yderligere 2 mia. kr. til mere værdig ældrepleje. Pengene skal bl.a. formål som bedre mad og ernæring til de svageste ældre og et klippekort til ekstra hjælp, som den ældre selv kan bestemme, hvad skal gå til. Øget selvbestemmelse giver forhøjet livskvalitet. Dét er værdighed. Disse forbedringer på ældreområdet kommer oveni værdighedsmilliarden, som vi fik sikret sidste år og som fortsætter i de kommende år. Derudover er det vigtigt at fremhæve, at vi nu helt har fået fjernet forslaget om at skære i de ældres boligydelse.

Politi

Der skal uddannes flere betjente. Med finansloven for 2017 vil der blive optaget 120 flere betjente på politiskolen i forhold til det allerede aftalte øgede optag (i alt optages 600 i 2017). Det har været afgørende for os at sikre flere betjente.

Udlændinge

På udlændingeområdet havde vi til forhandlingerne udvalgt de syv områder, Og vi har fået gennemført dem alle! Det betyder bl.a., at der bliver indført en nødbremse, så vi kan afvise asylansøgere ved grænsen, hvis (når) der igen opstår en krisesituation. Derudover vil det fremover tage 8 år (i stedet for 6 år) for at kunne få permanent ophold i Danmark. Det er også aftalt, at man skal indføre flere optjeningsprincipper for sociale ydelser.

Social dumping

Vi har også fået afværget store besparelser på indsatsen imod social dumping. Niveauet for indsatsen fra SKAT og politi og andre myndigheder fastholdes i de kommende år på 2016-niveau. Vi skal naturligvis bekæmpe social dumping og løntrykkeri. Det tjener sig godt ind og forhindrer danskere i unfair konkurrence fra udlændinge. I finansloven afsættes der også 220 mio. kr. til grænsekontrol til næste år. Det er flere penge end i år.

Bilafgifter

Registreringsafgiften bliver sat ned. Men ikke som andre ønskede ved at afgiften blev sat ned fra toppen. I år sker det ved, at det såkaldte ”skalaknæk” bliver hævet med 22.000 kr. for personbiler og 6.900 kr. for motorcykler. Når man på denne måde sænker registreringsafgiften fra bunden og op - og ikke fra toppen og ned – så bliver det især på familiebiler, at man kommer til at mærke forskel. Det er glimrende, at familier får råd til at købe en lidt bedre og mere sikker bil eller, at dem, der bor i de dele af landet, hvor den kollektive trafik ikke kører så ofte, måske kan få råd til at købe bil nummer to til familien.

Grundskylden

Grundskylden stiger ikke til næste år. Mens vi forhandler om et nyt boligbeskatningssystem, holdes skatten i ro. Men i forhold til i år vil det også næste år gælde for lejere. Det giver mere tryghed for både boligejere som lejere.

Finanslovsaftalen indeholder desuden en lang række andre store og små tiltag på udlændingeområdet, som helt klart er skridt i den rigtige retning. I vores retning!

Så vældfærd og et lavere skattetryk kan lade sig gøre. Det er ikke kun et spørgsmål om velfærd elle skattelettelser. Dansk Folkeparti er ikke et parti, som ønsker at du skal betale så meget i skat som muligt. Vi er et parti der vil bevare det samfund som vi kender, med lige adgang til uddannelse, sundhed, og en værdig ældrepleje og meget mere.

Venlig Hilsen

René Christensen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken