Annonce
Debat

Velstand og velfærd i Guldkanten

En lang valgkamp er ved at være ved vejs ende, kære læser, og det er tid til at give dig et sidste blogindlæg med på vejen, inden du skal sætte dit kryds for fremtiden i vores guldkant.

I løbet af valgkampen har mange emner været oppe: En ny hal i Nykøbing. Et nyt stadion. Flere varme hænder. Varm, hjemmelavet mad på det lokale plejehjem. En lærertidsaftale. Nye cykelstier. Flere busser.

Det er bare nogle af valgløfterne, som har været bragt på banen i løbet af valgkampens sidste uger i Guldborgsund. Som politiker lader man sig let rive med af den intense stemning på valgmøderne, lover guld og grønne skove, selvom et nærmere kasseeftersyn vil afsløre, at der langt fra er råd til en opgradering på alle områderne.

Hvis der ikke er penge nok i den kommunale kasse, kan det skyldes to ting. Enten har vores kommune haft et massivt overforbrug, også har vores kommune ikke været dygtig nok til at skabe sig en indtjening ved at skabe flere jobs, få flere borgere i arbejde og skabe tilflyttere.

Set med mine briller er det især det sidste, der har været tilfældet. Der bliver færre private jobs i Guldborgsund. Virksomhedernes værdiskabelse er lavere end før krisen. Omkring en fjerdedel af borgerne mellem 16-66 år er offentligt forsørgede. Der kommer igen flere tilflyttere til kommunen, men tendensen er på ingen måde overvældende.

Ligesom mange af mine politiske kollegaer siger jeg ikke nej tak til hverken varme hænder eller varm mad, bedre infrastruktur eller en opgradering af vores sports- og fritidsfaciliteter. Men inden vi blindt lover vælgerne til højre og til venstre, er vi nødt til at sikre, at vores kommunale økonomi kan stå på egne ben og blive uafhængig af den statslige overførselsindkomst fra udligningsordningen.

Indtil da må vi sikre en smart anvendelse af de kommunale midler. Eventuelle nye sportsfaciliteter skal kunne bruges fleksibelt af alle skoler og foreninger. Renovering af den basale infrastruktur må gå forud for luksusgoderne i forskønnelse af bytorve, der risikerer at drive private erhvervsdrivende væk. Og så skal vi kunne sikre, at varme hænder ikke går hen og bliver lunkne.

Guldborgsund Kommune står ved en skillevej: Ved at skabe flere private jobs og få flere borgere væk fra passiv forsørgelse kan vi etablere et økonomisk råderum, der gør det muligt at få bedre velfærd. Vi må investere i velstand for at få råd til velfærd.

Af den grund anbefaler jeg, at du sætter kryds ud for Det Konservative Folkeparti (Liste C) - og naturligvis gerne på mig personligt. I de næste fire år vil jeg arbejde for, at Guldborgsund kan gå fra at være en udkant til at blive en guldkant.

Med disse ord vil jeg ønske dig et godt valg.

________________________________________________________

Læs mere om mine mærkesager på www.louiselindhagen.dk.

Følg med på Facebook, Instagram eller Snapchat.

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem