Krenkerup droppede roer sidste år. Nu kan roerne være på vej tilbage på godset - i økologisk udgave.
En af de store leverandører til sukkerproduktionen i landsdelen, Krenkerup Gods, vakte i august sidste år opsigt ved takke nej til fortsat at dyrke roer. Nu kan roerne være på vej tilbage på godset - i økologisk udgave.
Det var en ren økonomisk overvejelse, der sidste år lå bag beslutningen om at droppe roerne som en del af planen for i år.
Den nye aftale mellem dyrkerne og Nordic Sugar ville simpelthen ikke give et attraktivt afkast, lød argumentet.
Og det er også økonomi, som ligger bag overvejelserne om nu at prøve økologi på godset.
- Økologiske roer er en mulighed for at få en fornuftig afregning. Vi har fokus på, hvor vi kan opnå de bedste resultater. Vi har nogle hektar, der skal drives optimalt. Så er det sådan set underordnet, om det er raps, vindmøller, sommerhuse, økologiske roer eller noget helt femte, der giver forretningen, siger Patrick Reventlow-Grinling, Krenkerup.
Læs meget mere om planerne i mandagens Folketidende.