Knuthenlunds gedeost lige har fået guld ved verdensmesterskabet, men godset skiller sig nu af med gederne.
Gedebrien fra Knuthenlund er i verdensklasse. Det blev nok en gang slået fast, da osten ved World Cheese Awards i London i november blev hædret med en guldmedalje af dommerne fra The Guild of Fine Food. Med den hædersbevisning skulle man tro, at Knuthenlund ville overveje at skrue op for produktionen.
Men det kommer til at gå modsat: I løbet af 2015 skiller godset sig af med sine 500 geder og stopper salget af gedeost og gedekød.
- Det var ikke let, men vi har truffet en beslutning, siger indehaver Susanne Hovmand-Simonsen.
Forklaringen er, at Knuthenlund vil have køer, og at der ikke er plads til begge dele. At det så betyder et farvel til en ost, der er hædret med guld, er der ikke noget at gøre ved. Det udelukker jo ikke, at Knuthenlund kan vinde flere guldmedaljer.
- Det tror vi også, vi kan komme til med køerne, siger Susanne Hovmand-Simonsen.
Læs meget mere om planerne og om Susanne Hovmand-Simonsens drøm om at gå i sin oldefars oste-fodspor i onsdagens udgave af Folketidende.
Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhed