Efterspørgsel på noget vildt fra Lolland-Falster - Business LF opfordrer lokale jægere til at bidrage til “eksport”.
Appetitten på vildt fra Lolland-Falster er lige nu så stor, at Business Lolland-Falster opfordrer jægere i landsdelen til at bidrage til vildt-eksporten, som aktuelt retter sig mod højkvalitets-restauranter i København.
Helt konkret drejer det sig om vildgæs (grågæs). Lige nu er det højsæson for vildgæs, hvilket har skabt ekstra stor efterspørgsel.
- Der er lige nu helt oplagte muligheder for jægere eller jagtvæsener på Lolland-Falster for at afsætte deres jagtudbytte, siger Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster.
Afsætningen af de eftertragtede vildgæs finder typisk sted ved at tage kontakt til Tingsted Vildt- og Fjerkræslagteri eller Dannemare Fjerkræ- og Vildtslagteri, som har leverandør-kontakten til de vildtsultne restauranter.
Lolland-Falster er et eftertragtet jagtområde rigt på vildt, og Business Lolland-Falster har derfor fokus på at skabe yderligere muligheder for afsætning af det vildt, der bliver nedlagt på Lolland-Falster.
Netop på grund af landsdelens store og varierede bestand af vildt er Lolland-Falster i øvrigt valgt som vært for den prestigefyldte kokke-konkurrence “Årets Vildtret 2016”, der løber af stabelen på Søholt Gods på Lolland 6. november.