Annonce
Erhverv

Stark lukker i Nakskov

Arkivfoto

OPDATERET: Koncern vil fokusere på kunderne og lukker ti forretninger.

Medarbejdere og kunder bliver flyttet til Starks afdeling i Maribo, når Stark den 10. februar lukker og slukker i Nakskov.

Det fortæller byggematerialekoncern DT Group, som i Danmark står bag
byggemarkederne Stark og Silvan, i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at lukke begrundes med, at koncernen vil opgradere med en 750 millioner kroners investeringsplan.

- Stark er den største byggemarkedskæde i Danmark, og derfor skal vi også gå i front og tage konsekvensen af den forandring, vores branche skal igennem for at møde fremtiden. Vi fokuserer på at være der, hvor kunderne har deres aktiviteter. Derfor sammenlægger vi en række forretninger fra den 10. februar, siger CEO for DT Group Søren P. Olesen.

- Vores forretninger i Maribo og Nykøbing F. har den rigtige placering i forhold til de store projekter, blandt andet Femern, i området. Samtidig stod vi foran en krævende renovering af forretningen i Nakskov, og vi har vurderet, at det ikke kan betale sig, fortæller Britta Korre Stenholt, Salgsdirektør i STARK, om lukningen i Nakskov.

- Det vi ser er, at de større håndværksopgaver rykker mod Sjælland, og derfor er det vigtigt for os, at håndværkerne fra Lolland-Falster har mulighed for at hente det de skal bruge hos os, der hvor de har deres aktivitet. Den opgave kan vi bedst klare, når vi er til stede i områderne, derfor samler vi nu kunderne i Maribo og Nakskov. Der vil være nogle situationer, hvor der bliver lidt længere til den nærmeste Stark, men når man taler håndværkere har det mindre betydning. Vi ser i stigende grad, at de handler med os over telefonen, og får varerne leveret direkte til byggepladsen, forklarer Britta K. Stenholt.

Lukningen af 10 forretninger landet over inklusive den i Nakskov begrundes med et ønske om at styrke de forretninger, hvor der er flest kunder.

- Vi har fra den 10. februar stadig et bredt netværk med over 73 forretninger fordelt i hele Danmark, hvor man som kunde tilbydes den personlige kontakt med vores dygtige medarbejdere. Byggeindustriens kunder ønsker bare også i stigende grad langt flere varenumre leveret inden for 24 timer direkte til deres byggeplads. De har ikke længere den aktivitet i de små byer, der var engang, men søger mod vækstområderne. Det kundebehov efterkommer vi nu, siger Søren P. Olesen.

Han lover med lukninger af forretninger, at man vil investere i øget uddannelse af medarbejderne, renovering af forretninger og samtidig opgraderer med flere distributionscentre, større sortiment, flere kørende salgsteams og nye services til de kunder, der digitaliserer deres forretning. For de kunder, der har handlet i de 10 forretninger, det drejer sig om, kan ændringen betyde, at de skal køre til en anden forretning i deres område, end de plejer, når Stark samler kræfterne i en række større forretninger.

- Vi er stolte af at have markedets dygtigste og mest kompetente medarbejdere. I dag indleder vi i ledelsen forhandlinger med de berørte medarbejdere, og vi vil kigge på alle muligheder for at beholde dem, herunder omflytning og alternativer til opsigelser, siger Søren P. Olesen.

Stark i Nakskov beskæftiger 13 medarbejdere, heraf flere i deltidsstillinger. Det er dog endnu uvist, hvor mange, der flytter med til Maribo.

- Vi vil forsøge at bevare så mange af arbejdspladserne fra Nakskov, når den bliver slået sammen med afdelingen i Maribo. Vi kan endnu ikke sige præcis, hvor mange der beholder deres job, da vi, i tråd med gældende lovgivning, har gang i forhandlinger med medarbejderne. Hvordan medarbejdersituationen ser ud, vil vi først have et overblik over i slutningen af januar, fortæller Britta Korre Stenholt.

I december 2015 lukkede Stark sin afdeling i Nysted med begrundelse, at forretningen ikke længere passede i størrelse til koncernes koncept.
Forretningen var for lille til det sortiment, koncernen ønskede.

Foruden forretningen i Nakskov lukkes der i februar i Hou i Nordjylland, Bjerringbro i Midtjylland, Ebeltoft på Djursland, Brædstrup i Østjylland, Rudkøbing på Langeland, Søndersø og Ørbæk på Fyn samt Højby og
Osted på Sjælland.

  • Arkivfoto
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: 30 millioner dyrt projekt kan endelig begynde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Vejret

Lavtryk og regn besøger Danmark i påskedagene