Annonce
Debat

Hurra REFA

Historien om hvorledes jeg gik fra at være en gnaven REFA-kunde til at være en relativt glad en af slagsen. Det er hyggeligt når der sker den slags.

I søndags havde REFA organiseret store lokale skraldeindsamlingsdag! Det slog mig som et godt initiativ, for Sydhavsøerne lider ligesom resten af kongeriget efterhånden under rigtig meget affald i naturen, hvilket må siges at være – grimt! Derudover gør glasskår nas når man træder på dem, og skodder spreder ingenlunde smil, så det er på alle måder en god idé at få samlet det op. Det værste affald af alle er dog PLASTIC, i alverdens former og farver.

For plastic kommer vidt omkring, det blæser fra Vålse til Onsevig, og dyrene kan overhovedet ikke tåle det. Det er deprimerende med syge dyr! Derudover bliver det til microplastic hvis det ligger længe nok, som måske ikke alene er farligt for dyr, men også for mennesker, og så bliver plastic for alvor uhyggeligt.

Men! Hvis man samler det op og putter det i klare affaldssække og lader REFA få fingrene i det bliver det ikke alene væk, det bliver også samfundsgavnligt, thi REFA konverterer det til VARME. Dejlig konstruktiv varme, som vi ellers skulle generere ud fra vores sparsomme oliereserver eller træflisdepoter – REFAs indsamling gavner betalingsbalancen! Hurra REFA :-)

Samme skraldeindsamling fik mig til at drikke en spand kaffe og fundere over hvorfor jeg egentlig havde været en lettere gnaven REFA-kunde indtil nu? Jeg fandt svaret på Folketidende – svaret var SPORTSSPONSORATER! Det havde gjort mig gnaven, for den slags vil jeg overhovedet ikke være med til at betale over min renovation – gnaven ja. Nu bor jeg så faktisk i Nykøbing som jo i et eller andet omfang har nydt godt af sponsoraterne, men havde jeg boet i Langø eller Utterslev havde jeg nok været decideret sur. Men men, det er der kun begrænset grund til at være sur over nu, thi REFA har reduceret sine sportssponsorater markant (rigtig meget!) i forhold til sidste år, hvilket jo må siges at være en konstruktiv udvikling, og en udvikling som bør tilskyndes og fastholdes – Hurra REFA! :-)

I processen var der ingen vej udenom at kigge intensivt på REFAs hjemmeside hvor der befinder sig de særeste samfundsgavnlige spil. Hr Skralds hjælpere?? Den slags havde vi ikke da jeg gik i skole (dengang luftalarmerne lød hver onsdag og italienere fik mange børn) – Hr skralds hjælpere har gjort mig mindre uduelig til at sortere affald, men jeg må indrømme at det stadig er svært – faktisk ville jeg være blevet slået af enhver 3-klasses elev for det tog mig 42(!!!) forsøg at få placeret de 15 stykker affald korrekt.

Jeg bebrejder selvfølgelig det skurkagtige PvC-fyldte badedyr, men det ændrer ikke på at det klart er noget jeg bør bruge mere tid på. Derudover præsterede jeg at få kraftvarmeværket til at springe i luften og er endnu ikke kommet igennem kraftvarmeværkespillet med pluspoint, hvilket jo er frustrerende, men det er i hvert fald også oplysende.

Hr skralds hjælpere medfører de særeste sideeffekter, således stod jeg søndag dehydreret i en hæk på Nordlolland og spurgte fundne kyllingesnapeseflaske nr 81 – er du mon glas eller plastic, og hvis ja er du så PeveCeee? Jeg ved det ikke, men jeg håber du kan brænde ordentligt... Spændende spørgsmål!

Så altså, hurra for REFA, lad os samle mere skrald til dem, masser af dejlig plastic giver billigere varme, til os selv. Vi samlede 27 sække på en strækning på 7,3 kilometer, og der var mindst 15 mere i skoven og op af et par huse på strækningen, så der er masser at tage af, vel egentlig mere end vi kan nå at samle sammen på frivillig base? Hmmm, men vi kan da prøve i hvert fald :-)

Klap klapp til REFA, de flinke friske damer på kontoret havde sågar pakke en taske med 10 affaldsposer i! Jeg vil anmode om 40 næste år, hvilket jeg tænker der bliver økonomisk råderum til såfremt REFA fortsat fortsætter den gode stil og prioriterer skraldeindsamling, lav varmeregning og lave renovationsudgifter til deres… 100.000 kunder! Frem for alt andet. Det er I sandhed et godt projekt, og genbrugssække bør have højeste prioritet, for glasskår er ikke ret rare ved genbrugssække – derudover fik vi en flot fancy gul refleksvest udleveret så vi var ganske trygge i vejkanterne som nu er langt pænere end de var før, hvilket var pænt af REFA, og billisterne som ikke kørte os ned :-)

Så tak til øernes hundreder, hvis ikke tusinder af skraldeindsamlere, og ikke mindst.

Hurra REFA.

Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen