Annonce
Debat

Åbent brev til borgmesteren – fra egnens skraldefolk

Kære Borgmester – du har en ”glemmer”

Hvorfor kører vi skrald hele døgnet – når nu byrådet har vedtaget at, det må vi ikke?

Vi ved godt, at vi larmer rigtig meget, når vi tømmer skrald. Vi ved også, at vores biler lugter en hel del, særligt når de har stået en hel nat med læs på, fordi vi ikke tømmer dem om aftenen. Det er vi kede af, for vi vil helst levere en god service, og ikke genere borgerne. Derfor var vi også rigtig glade, da byrådet vedtog et affaldsregulativ der bestemmer, at vi ikke må tømme skrald før kl. 05.00 om morgenen – fordi, vi vækker de mindste børn – og ikke må tømme skrald efter kl. 18.00 – fordi folk gerne vil kunne sidde i haven og grille i ro og fred om aftenen - og de mindste børn skal kunne gå i seng, uden at vi buldrer rundt i indkørslen.

Vi skriver et åbent brev fordi: En ting er hvad byrådet har besluttet, noget andet er hvad der sker i virkeligheden. I snart et år har vi systematisk tømt skrald på alle tider af døgnet. Vi tømmer hver dag inden kl. 05.00, og vi tømmer jævnligt om aftenen, somme tider helt frem til kl. 23.00.

I har længe vidst det oppe på rådhuset, dels fordi, i har fået breve om det, og dels fordi, REFA er orienteret om det. Det, du måske ikke ved er, at Guldborgsund Kommunen rent faktisk, helt officielt, er ligeglade med det fordi, som din kommunaldirektør skriver i et brev skrevet på vores vegne: ”kommunen har (ikke) modtaget klager over indsamlingstidspunktet” og derfor: ”kommunen (vil) ikke foretage sig yderligere i sagen”. Det er fint, at kommunen ikke har modtaget klager – men du skal vide at, det gør vi – hele tiden. Vi får jævnligt skæld ud af byens borgere, især om aftenen. Og hvem kan bebrejde borgeren at de bliver sure? Mange sørger pænt for, at stille den fyldte beholder ud til skellet om morgenen, når de kører på arbejde, kun for at komme hjem og opdage, at de pænt kan stille den fyldte beholder tilbage igen, fordi vi endnu ikke har nået at tømme den. Når vi så hele sommeren igennem når ud i de enkelte kvarterer, så sidder folk i haven og griller, og børnene leger på gaden.

Det er fint, at du som borgmester ikke har fået klager fra borgerne, men nu ved du: det gør vi – hele tiden. Hvordan din kommunaldirektør kan ignorere byrådets klare beslutning, er en sag for dig og kommunalpolitikerne, men da intet tyder på, at kommunen vil håndhæve kommunens eget regulativ – kunne du så ikke gøre os skraldefolk en tjeneste, og bare skrotte hele regulativet? Så kan vi skraldemænd i det mindste henvise til dig, når borgerne klager, og ikke som nu, hvor vi får alle de skæld ud, du egentlig burde få.

Når vi skraldemænd (m/k) har en ”glemmer” (en beholder vi har glemt at tømme), bliver vi sendt ud for at hente den. På den måde lærer vi, at passe vores arbejde ordentligt. Derfor siger vi nu til dig: kære John Brædder, du har vist en ”glemmer”.

Ps.: Derudover, så hænger vores privatliv efterhånden heller ikke sammen – vores ægtefæller sidder mange aftener og griller alene ude i haven.

Med venlig hilsen

Renovationsklubben Lolland-Falster

(Bestyrelsen)

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan