Annonce
Debat

Børnedannelse

Børns vikår i deres opvækst ligger mig meget på sinde.

Fornylig hørte jeg et foredrag af folkeskolelærer Katja Harwitz, der fortalte om sit ophold i Tanzania, og det et hjælpe børn til at få en skolegang. Behovet for at støtte lærere i at udøve god lærergerning var også tilstede. Et udklip med disse børns ønske om en fortælling af, hvad de ville være, når de blev voksne viste store drømme. De ville være pilot, lærer, buschauffør m.v. Når de blev spurgt, hvad de ønskede sig aller mest, hvis de selv måtte vælge, så var det straks langt sværere at udtrykke sig. Jeg sad med en fornemmelse af, at blot det, at disse børn havde mulighed for at komme i skole var stort. De havde en stor ydmyghed for, at deres drøm og ønske var opfyldt. Et barn svarede dog, at det at have en familie var et stor ønske.

Når jeg selv holder foredrag om Red Barnets Familieoplevelsesklub, så fortæller jeg om vores vision, da vi startede op. At skabe gode barndomsminder.

Ved at sætte dannelse og gode fællesskaber i højsæde fra den dag af, hvor professionelle tager vare om vores børn, så skabes der nogle gode værdier. Hele respekten om det at tale pænt til hinanden er et godt afsæt. Den værdige tilgang over for hinanden. Forståeligheden for, at vi er forskellige. At se lyset for, at netop vores mangfoldighed og rummelighed kan skabe spændende rum at være i og ikke mindst gode resultater.

Ikke alle forældre har det samme overskud eller øknomiske råderum. Jeg er selv vokset op i en familie, hvor økonomien var stram. Ingen af mine forældre havde en studentereksamen. Vi havde grise, gæs, høns, kaniner og køkkenhave, som et supplement til vores husholdning. Vi havde også kat og hund.

Hjemmet fremstod rent og venligt. Vi børn havde altid rent tøj på. Selv om man ikke har mange penge, så er det faktisk muligt, særligt hvis alle hjælper til, at have en hjem, som er værdigt at leve i. Man når rigtig langt med at rydde op, en støvsuger samt vand og sæbe. Har man en firkant med et stykke jord, så kan det faktisk være rigtig hyggeligt at plante eller så noget, som alle kan have glæde og gavn af. Toppingen kan være at plukke sig en buket blomster.

Mine egne børn er hen over 4 1/2 år vokset op i Grønland. Første gang min datter Ida kom i Toysrus i Tåstrup, da udbrød hun, "Gud, hvor er det meget, som man ikke har brug for".

Vi troede, at vi serverede slaraffenland for hende, men bamsen, der lå i den lokale købmandsbutik i Grønland betød meget mere for hende. Den var unik.

Derfor hælder jeg til en rigtig god uddannelse af de mennesker, der har med vores børn at gøre, er noget der er meget vigtigt. At vi får skabt nogle arbejdspladser, institutioner og skoler med gode værdier, hvor dannelse og gode fællesskaber er i højsæde. Det kræver, at der er økonomi og god ledelse, til at investere i denne prioritering, så der kan komme ro på arbejdspladsen.

Hvis vi sammen skaber en fantastisk god næste generation, så kunne det jo være, at de passede godt på os andre, når vi bliver gamle. Det er god dannelse også.

Linda Sommer

Lolland Byråd, konservative

Østervang 28

4930 Maribo

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken