Annonce
Debat

Borgere ført bag lyset af HOFOR

Det er interessant at læse i Folketidende om den store modstand, der har bredt sig mod vindmøller på Lolland - pt. sagen i Skodsebølle og Rødby Fjord lll.

Nu hvor det er afsløret, at man fra HOFOR’s side har tænkt sig at snige en ekstra række møller ind i Rødby Fjord III – jf. VVM rapporten - uden at dette har været nævnt på noget tidspunkt i debatfasen, forstår man fuldt ud folks frustrationer i det berørte område.

Heldigvis er der i den indledende fase begået en lang række fejl, der nu er blevet belyst. Derudover stemmer HOFOR’s skjulte dagsorden ikke overens med kommuneplanen.

HOFOR havde ved sagens start ikke ulejliget sig med at lave støjberegning for denne ekstra række eller lave alternative placeringsforslag, som er normal procedure i vindmøllesager. Det viser sig nu, at projektet er yderst tvivlsomt, da de fleste af de 16 møller skal køre med reduceret kraft.

Så status er pt: Den første række vindmøller ønsker HOFOR derfor placeret dårligst muligt i området mht. støj, skyggekast og visuelle gener for befolkningen i Alminde, Landet, Korterup og Hæsø (80-100 husstande). Rækken er samtidig energimæssigt dårligst placeret i det udpegede område.

Den elendige placering fremkommer, fordi man ønsker at presse denne ekstra hemmeligholdte række ind, så begge rækker herefter skal køre med stærkt reduceret effekt.

Alternativt skal kommunen tvangsekspropriere hele Alminde (10 - 12 boliger) samt 2 boliger i Hæsø.

Hertil kommer, at 7-8 boliger i Hoby sammen med de 17 oprindelige boliger kommer inden for 1 km zonen - med deraf følgende gener samt et ikke brugbart økonomisk tilbud til følge.

Men som HOFOR så "venligt" oplyser - "I kan jo bare blive boende" - hvorefter de kører hjem til København.

Kan I se komikken? Mens Lolland Kommune er i fare for at komme under administration, overvejer man at fjerne en masse gode skatteydere og gøre livet surt for resten, som derfor også fortrækker fra Lolland.

Super ide! - så bliver der også plads til endnu flere ”borgere på offentlig forsørgelse, som bliver presset ud af hovedstaden på grund af blandt andet det nye kontanthjælpsloft.” (Citat fra artikel i Folketidende 9. april 2017 ”Lolland i åbent oprør.”)

Denne uhyggelige plan har man hemmeligholdt for Lollands borgere – indtil den så dagens lys i VVM rapporten. Snedigt forsøgt af HOFOR, da det må formodes, at et fåtal af borgere overkommer at sætte sig ind i stoffet.

Jo mere, man dykker ned i denne sag, jo mere får man mistanke om, at kommunen lefler for HOFOR på bekostning af borgerne.

En anden mulighed er, at det i første omgang er lykkedes HOFOR at føre politikerne bag lyset. Men selvfølgelig er også politikerne nu i stand til at se følgende: Beboerne får den dårligst mulige løsning med hensyn til placering af møllerne samt en elendig behandling af HOFOR. Desuden giver planen dårligst mulig energiudnyttelse.

Det tror vi ikke på, at politikerne ønsker at lægge navn til. Formodentlig derfor er denne rodede affære sat på stand by.

Det bliver yderst interessant at følge denne spegede sag, som kommunen foreløbig har udskudt at behandle i Klima- Teknik- og Miljøudvalget.

Kristin Wolfson

Askøvej 18

4920 Søllested

Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret