Annonce
Debat

Fællesskabet, der sejrede

I sidste uge gik Leiscter hen og overraskede hele verden. Fra at være et bundhold gik de hen og vandt det engelske mesterskab Premier League.

Hvor kom den lige fra? De kloge på fodbold taler om fremragende taltentspejdere. De taler om en gruppe unge mænd, der formåede at skabe så unikt et fællesskab, at viljen til at sejre rakte længere end, hvad man kunne forvente. Det skulle jo være dyrekøbte spillere, der skulle hive sejre hjem for en given klub (jeg kunne nævne Chelsea).

Kan vi lære noget af denne historie? Ja det kan vi godt. Vi kan lære, at vi aldrig må dømme nogen ude eller væk fra banen. Vi kan lære, at man ved at skabe gode fællesskaber kan nå uendeligt langt. Effekten af at løfte i flok er størst, når alle har lyst til at spille med. Nu hjælper det selvfølgelig, at der lige triller nogle 100.000 tusinde eller mio. kroner ind på kontoen hver måned, men jeg tror på, at hvis man synes, at de andre er super skønne mennesker og gode kammerater at møde op og være sammen med, så bliver det alt andet lige, bare lidt sjovere.

Modellen kan kopieres og den er eskaler bar. Hvad enten man går på en skole, har en VVS forretning eller er et SOSU - team. Ved at lave en god holdånd, have ledere, der tror på en og støtter medarbejdere, der kan bruge deres sunde fornuft, så når man langt. Medarbejderne har brug for at have en fælles forståelse for det bedste produkt, og er der fokus på dette, så skabes den gode helhed omkring holdet. Glæden ved at deltage og bidrage er en gratis følelse, der giver smilehuller i kinderne og troen på, at man kan bruges. Glæde og positiv udstråling det virker. Hvis man vil vækst og vokse, så dyrk fællesskabet hos dem, der skal nå i hus med væksten. Hvis man vil have produceret en lille tand mere på den samme olie, så skal olien føle sig som en helt særlig kvalitet, der formår at få maskineriet til at yde flere omgang på samme liter. Det er i maskinrummet, at en del af produktet bliver til.

For at blive engelsk mester, så ligger der rigtig mange timer på træningsbanen, der er tænkt i kost, massage, talentudvikling, taktiske strategier og den perfekte fodboldstøvle. Træneren har fokus på, hvad det er, at individet kan bidrage med. Hvad der skal til for at tandhjulene i det store maskineri kan snurre godt sammen.

Når jeg i disse dage ser offentlige medarbejdere og deres families status opdateringer, så ser jeg mennesker, der trykker på den knap, der hedder pension, nyt job, arbejdsskade, udbrændthed, afmagt og opråb. Det sker i det "stille" da de fornemmer, at ytringsfriheden har givet fortabt. Ytrer man sig, så er der kun en vej og den er ikke på vej ind ad døren!

Dette citat siger lidt omkring ytringsfrihed:

Ytringsfrihed er retten til frit at udtrykke sin mening i skrift og tale uden andres forudgående godkendelse, og står dermed i modsætning til censur.

Ytringsfriheden har haft afgørende indflydelse på den samfundsudvikling, som har fundet sted i slutningen af 1900-tallet i den vestlige verden.

Den opfattes som en af grundpillerne i et velfungerende demokrati, fordi dette bygger på fri meningsudveksling.

Ytringsfriheden er især vigtig for mindretallene, idet de magthavende instanser på grund af deres magtposition ikke har reelt brug for beskyttelsen af retten til ytring.

Ytringsfriheden er en af de grundlovssikrede rettigheder, som vi skal værne om.

Har vi glemt, hvor vigtigt det er at lytte til medarbejderne og dyrke fællesskabet i den offentlige sektor?

Fodboldspilleren skal for at kunne udvikle sig have mulighed for at kunne lave spontane træk og dyrke sin egen fanden i voldsk hed, der gør, at han på banen lige yder den tand ekstra, der er med til at give energi til fællesskabet.

Tilliden til medarbejderen skal styrkes. Spillerum for kreativitet og innovation skal styrkes. Gør vi som vi altid har gjort, så får vi det vi altid har fået. Og som Asger Aamund siger: Hvis du selv ønsker succes, så må du sørge for, at dine medarbejdere.

Værn om fællesskabet, ildsjælene og det gode naboskab, hvis et godt resultat skal opnås.

Linda Sommer

Lolland Byråd, Konservative

Østervang 28

4930 Maribo

Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret