Annonce
Debat

Guldborgsund - For fremtiden

Guldborgsund byråd vedtog på sit seneste byrådsmøde det første fire årige budget. Dette er særligt noget vi i Venstre længe har efterlyst, fordi det er med til at sætte rammerne og retningen for mere end bare et år ad gangen. Det er med til, at skabe tryghed for vores medarbejdere og borgere, de ved hvad de kan forvente der bliver iværksat af nye initiativer og tiltag og det er forhåbentlig også med til at forhindre de hovsa besparelser vi har været igennem de senerer år.

Jeg er særlig glad for, at skoleområdet nu friholdes for besparelser, dette vil forhåbentlig skabe tryghed hos elever, forældre og ansatte og flytte fokus fra konstante ændringer i strukturen, til nu for alvor at fokusere på kvaliteten i folkeskolen. Jeg er rigtig glad for, at aftale partierne har underskrevet at man vil finde effektiviseringer og besparelser for 316 mio. kr. hvoraf byrådet, i fællesskab, mangler at finde de sidste 102 mio. kr.

Dernæst er jeg glad for, at vi endelig får tilpasset vores udgiftsniveau med vores indtægter, der betyder at vi 2018 har et generelt serviceniveau vi har råd til og som vi kan være bekendt. Slankningen af vores administration har længe været et område vi i Venstre har ønsket fokus på, og med budgettet opnår vi en mere effektiv og produktiv administration.

Der bliver også lavet en målrettet fokus på jobskabelse via oprettelsen af innovationspuljen. Jeg havde dog gerne set, at man havde fuldt Det Konservative Folkepartis forslag om afskaffelse af dækningsafgiften så der ville blive tilbudt gratis sagsbehandling til nye virksomheder.

Dernæst havde jeg gerne set, at man havde sænket kommuneskatten, hvilket man kunne gjort have som følge af økonomiaftalen mellem KL og regeringen for 2015. I 2015 etableres der nemlig en tilskudsordning til de kommuner, som for 2015 nedsætter skatten. Tilskuddet kan højest udgøre 75 pct. af provenutabet i 2015, 50 pct. i 2016 og 2017 og 25 pct. i 2018. Tilskudsordningen er statsfinansieret. Dette kunne man have taget med som en gulerod for, at få gang i tilflytningen til Guldborgsund.

Alle disse tiltag har ét mål for øje, nemlig at vi får styrket vores likviditet, som under den tidligere borgmester jo blev opbrugt i kommunens første to år. I 2018 opnår vi en samlet likviditet på 131 mio. kr. Dette forudsætter naturligvis, at alle udvalg er fokuseret på, at overholde sit budget og evt. overskridelser findes indenfor eget område. Sker dette, vil vi i 2018 have en sund og robust økonomi.

Personligt er jeg rigtig glad for, at én af min af mine egne mærkesager fra valgkampen, at der skal være mindre bureaukrati i forhold til vores foreninger, nu bliver en realitet. Med budgettet oprettes én indgang til kommunen, der vil yde administrativ rådgivning. Dette vil i den grad gøre dette lettere at lave frivilligt foreningsarbejde.

Slutteligt er jeg mere end tilfreds med, at venstrefløjens skattestigning ikke blev til noget. I en tid hvor byrådet arbejder på en bosætningsstrategi, vil man så virkelig sende det signal til potentielle tilflyttere, at vi vil gerne have i flytter til Guldborgsund, men i skal lige betale 2000 kr. mere i skat om året som tak. Det vil ikke efter min mening for flere til, at flytte til Guldborgsund, tværtimod. Jeg kan forstå på Socialdemokratiets gruppeformand, at jeg åbenbart er en indflydelsesrig person i Venstre, siden han har fundet det nødvendigt at starte en diskussion med mig på Facebook.

Jeg takker for den omsorg og opmærksomhed som Bo Abildgaard viser mig, jeg mangler dog svar på et enkelt spørgsmål. Det vil være rart hvis Bo Abildgaard ville sende et konkret regnestykke for de omtalte 202 millioner han lige kunne finde på byrådsmødet. Ud fra hvad han sagde på byrådsmødet passer det nemlig ikke. Hvorfor er det så vigtigt at straffe borgene med en skattestigning, når det ikke er nødvendigt. Er det ikke borgernes bedste I arbejder for?

Nicklas Thorsen

Tidl. byrådskandidat for Venstre

Vestensborg Alle 215 st. 16

4800 Nykøbing F

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier