Annonce
Debat

Red Barnet fylder 70 år

Red Barnet fylder 70 år

I weekenden afholder Red Barnet landsmøde, hvor vi bl.a. fejrer 70 året for Red Barnet. Red Barnet opstod efter 2. verdenskrig, hvor opgaven til at starte med primært bestod af at mætte mange sultne barnemunde i hele Europa.

Her ud over, så kom mange børn på rekreation i Danmark. Der var institutioner, feriekolonier og mange værtsfamilier tog imod og gav efterkrigsbørnene gode oplevelser og dansk mad. Kronprinsesse Ingrid var til at starte med vores projektor. Lokalt fik vi roestuer, hvor Red Barnet tog sig af børnene, når forældrene skulle i roemarkerne og arbejde.

I 1965 tog Red Barnet hul på at hjælpe ude i den store verden med udviklingsarbejde. Særligt kampen mod spedalskhed i Inden blev et stort og nyttigt projekt. Ændringer i Bistandsloven i 1976 gjorde, at mange af Red Barnets institutioner måtte lukke ned. Red Barnet sætter i 70’erne fokus på gadebørn, og vi går aktivt ind og yder nødhjælp rundt omkring i verden. FN vedtog i 1989 Børnekonventionen, hvor artikler nøje beskriver, hvilke vilkår børn har ret til. Rigtig mange lande har ratificeret konventionen i deres land, men p.t. ikke Danmark. Det kan vi bestemt godt gøre bedre.

Efter Berlinmures fald, så bliver det mere tydeligt omkring vilkår for undertrykte børn i Øst Europa. Særligt børns vilkår på børnehjem i Rumænien gjorde store indtryk. Her gik Red Barnet aktivt ind i børnenes kamp for en anstændig hverdag. I 1999 bliver der bl.a. oprettet et værested i Qaanaq, som besøges af Kronprins Frederik, der besøger steder stedet under sin Sirius 2000 slæderejse. Børns vilkår i Grønland ligger Red Barnet meget på sinde. Kronprins Frederik blev projektor i 2002 og Red Barnet Ungdom bliver oprettet. I dag er Red Barnet / Save the Children repræsenteret i 120 lande. Vi lægger ind når cykloner, jordskælv, sult katastrofer og krige hærger. Vi befinder os i flygtningelejre, hvor vi sætter børns beskyttelse og overlevelse i højsæde. Vi befinder os nu også i flygtningecentre i Danmark. Børn er børn, så også her har vi vores berettigelse. I Danmark har vi 65 lokalforeninger, der laver oplevelsesture, sommerlejre, og vi har nu 11 genbrugsbutikker. Vi laver programmer for at børn aktivt kan få et fritidsliv og sammen med Mary Fonden har vi sat ”Fri for mobberi” på dagsordenen. Det er tid til at sige en stor tak til alle vores sponsorer og alle de frivillige, der støtter op omkring dagsordenen for et værdigt og aktivt liv for vores børn. Tillykke med de 70 år til Red Barnet.

Linda Sommer

Lokalformand for Maribo afd. og HB medlem

Østervang 28

4930 Maribo

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem