Annonce
Debat

Retten til frit skolevalg tilhører forældrene!

Til Guldborgsund Kommunes Byråd

Kære medlemmer af byrådet

Det er med stor ærbødighed og ydmyghed, at jeg skriver dette læserbrev – at jeg henvender mig til kommunens øverste råd er af absolut nødvendighed grundet nyligt opståede omstændigheder, der ikke synes retfærdige i forhold til menneskets frie valg, rettigheder og sociale tryghed.

Jeg håber, I vil gøre jer den ulejlighed at læse brevet til ende, da jeg har en vigtig og menneskelig sag på hjerte, som kræver jeres opmærksomhed. På forhånd tak!

Henvendelsen drejer sig om børnene i vores kommune. Vores kommende generation, som gerne alle skulle vokse op og blive socialt velfungerende og bidragende samfundsydere. Nærmere bestemt drejer det sig om alle vores søde og glade børn i Østerbro-området af Nykøbing Falster.

Min datter, Mathilde, på snart 6 år skal starte i SFO 3. april 2017. Ligesom alle andre børnehavebørn på hendes alder er det noget, der fylder hendes tankegang med både nysgerrighed og glæde, betænksomhed og vemod. Denne store forandring i hendes liv skulle gerne blive en succes med social tryghed som kraftig katalysator for trivsel og læring.

Ifølge FN’s verdenserklæring om menneskerettighederne, artikel 22, "har enhver som medlem af samfundet ret til social tryghed … … …, der er uundværlig for hans værdighed og hans personligheds frie udvikling…".

Mathilde har fået plads på Østre Skole, hvor hendes storebror også har sin daglige skolegang. Mange af vennerne og veninderne i børnehaven har også ønsket plads på denne skole, da deres engagerede og involverede forældre nøje har taget stilling til, hvilken skole i området der matcher deres familieværdier og personlige profiler.

Ifølge FN’s verdenserklæring om menneskerettighederne, artikel 26 stk. 3, "har forældre førsteret til at vælge den form for undervisning, deres børn skal have...".

Desværre har de fleste af Mathildes venner og veninder fået afslag på deres ansøgning om optagelse på Østre Skole som følge af byrådets afstemning 9. februar 2017. Fratagelsen af retten til det frie skolevalg medfører, at de kommende skolebørn fra Østerbro-området i Nykøbing Falster splittes og tvinges ud på forskellige skoler i byen.

Enkelte venner/veninder er blevet anvist plads på Lindeskovskolen, en anden er sendt til Sophieskolen, mens Mathilde og en tredje veninde har fået plads på Østre Skole. De kommende skolebørn er splittet op, og dermed er deres vigtigste sociale tryghedskilder frataget dem allerede ved opstarten i SFO.

Som forælder er jeg på baggrund af ovenstående dybt bekymret. Min datter har, som alle andre kommende skolebørn, behov for den sociale tryghed, vennerne og veninderne dagligt bidrager med. I stedet skal de alle nu vinke farvel til hinanden i stedet for at følges i skole.

Blandt næsten 600 ukendte elever og lærere på skolen forventes det, at Mathilde skal trives og følge undervisningen. Sikke en opgave, der venter for både Mathilde, os forældre og skolens pædagogiske personale!

Kære byråd, er det fair? Er det pædagogisk velovervejet? Er det psykologisk korrekt? Er det børnevenligt? Og er det, hvad man tilbyder børn i Guldborgsund Kommune? Jeg undres.

Ifølge FN’s verdenserklæring om menneskerettighederne, artikel 1, "er alle mennesker født frie og lige i værdighed og rettigheder. De er udstyret med fornuft og samvittighed, og de bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd".

Er det virkelig ikke muligt, at I, kære byråd, – i broderskabets ånd – kan give retten til frit skolevalg tilbage til forældrene? Vores børn får hårdt brug for deres sociale netværk de næste mange måneder. Dette vil øge deres trivsel og højne succesraten for en god skolestart og -gang, hvilket må være det højeste mål at sætte.

De værdigste og venligste hilsener fra

Michelle Bereta

Thulevej 1

4800 Nykøbing Falster

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem