Annonce
Debat

Stærk Kulturarv på Lolland Falster.

Vores Kulturarv, noget som er så vigtigt men som desværre alt for ofte bliver glemt i kampens hede.

Amatør arkæolog:

Jeg anser mig selv som værende en seriøs amatør arkæolog og bruger metaldetektor som mit redskab. Jeg og mine detektor kollegaer har gjort mange fantastiske fund på både Lolland og Falster, og kan via dette understøtte hvad vi hele tiden har vidst, nemlig at Lolland Falster altid har haft en central betydning for Danmark, og det skal vi sikre at vi fortsætter med at være. Vi har indtil nu været en smule oversete rent Historisk set, men vi er ved at vende skuden, der er de sidste mange år kommet fund op af vores gode sorte muld, som fuldstændig vender op og ned på hvad man før vidste om Lolland Falsters status i fortiden.

Min drøm er at omskrive Lolland Falsters vigtighed og funktion i historiebøgerne, samt fortsat præge vores lokal samfund i en positiv retning. Og på den måde skabe mere opmærksomhed og tiltrækningskraft.

Arkæologi er en opbyggelig og berigende hobby. Netop nu i disse tider, hvor man oplever mange angreb på vores kultur, er det ekstra vigtigt at vi kan hente styrke i vores aner. Det gør det lettere at se lyset for enden af tunnelen, at vide at vi i lille Danmark med den store historie, altid har klaret og altid vil klare skærene- Sammen.

Jeg er selv oppe på omkring 1000 genstande fundet på Lolland og Falster, der er erklæret Danefæ. Mange som er skelsættende fund af historisk betydning.

En lang tradition:

Lollands Falster amatørarkæologer har tradition for et godt samarbejde med museum og landmænd i det fælles projekt: At sikre bevaringen af fortidens levn for eftertiden.

Det er rigtig ærgerligt at vi ikke har mere fokus på bevaringen af vores Kulturarv, fordi det netop er vores Kulturarv vi skal bygge videre på for at få et stærkere og mere tiltrækkende omdømme og respekt omkring Lolland Falster. Det er vores grundpille, vores sjæl, og derfra vi skal se fremad. Vi er meget privilegerede på Lolland Falster, at vi har en så stærk kultur historie, vi kan se tilbage på, det er bestemt ikke noget der er alle forundt.

Det kan vi bla. takke vores lokale Museer, Arkæologer og sidst men ikke mindst Amatør-Arkæologerne for, de mennesker der hver dag går derude, og føjer nye afsnit til vores Historie bøger.

Rundt om på Lolland Falster er der mange stærkt passionerede folk, der bruger det meste af deres tid/fritid på at sikre at netop disse genstande kommer op af jorden og bliver bevaret på retmæssig vis. Men de føler tit at de kæmper mod tiden.

Vi oplever desværre i stigende grad, at museerne ikke har ressourcerne til at støtte op om netop disse jordfund. Mange amatør arkæologer forsøger at redde så mange historiske genstande som muligt, men de mange fund viser også, at tidens tand samt de nye landbrugsmaskiner slider hårdt på vores fortidsminder. Dette finder jeg umådelig trist, for efter min mening består kernen i det danske samfund af vores stolthed omkring vores kultur og historie, mister vi dette, mister vi en del af os selv. Ergo mister vi det der bla. giver os vores identitet som Danskere.

Ros til Landmændene:

Jeg vil gerne rose vores landbrugs samfund for den opbakning de yder til dette, via at vi får lov at gå på deres marker, vi oplever dog engang imellem at nogle Landmænd indimellem er usikre omkring, hvorvidt de fund som er gjort med metaldetektor kan medføre udgravninger, som skal bekostes af ejeren af jorden.

Vil gerne understrege at det er ikke Lodsejer der betaler for udgravninger pga. af fund gjort med en f.eks. Metaldetektor.

Vi har i Danmark en lang tradition for at bygge på, også i nutiden er der i høj grad brug for vore øjne og ører ved anlægsarbejder i byerne og ude i det åbne landskab. Men hvis vi skal gøre os forhåbninger om at vi fortsat kan yde til at vi får ny viden og forståelse om vores historie, er vi nødt til at gøre noget for at få genstandene op af jorden, inden de går tabt for altid.

Metaldetektorfund og arkæologiske udgravninger:

Via dette link kan man gå ind og nærlæse museums lovgivningen (http://slks.dk/fortidsminder-diger/metaldetektor-og-danefae/

Amatør arkæolog
John Brill Engkebølle
Våbensted byvej 7
4990

Sakskøbing

Regionsråds og Byråds Kandidat

Venstre Guldborgsund

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken