Annonce
Debat

Tilflyttertanker

Nu har jeg snart boet i Nykøbing i tre uger, hvilket har givet lidt stof til eftertanke.

Mit netværk i København var ærlig talt bekymret for mit mentale velbefindende da jeg insisterede på at flytte sydpå, for de kunne overhovedet ikke se ideen i at flytte til ”Verdens ende”. Det er Nykøbing jo ikke just, men kigger jeg på kortet over Østdanmark kan jeg godt se at det er to tredjedele af vejen.

Foreløbig må jeg tilstå at det har været lidt… Mærkeligt. Hvordan betoner man mærkeligt positivt? Måske overraskende var et bedre ord.

Her er helt utroligt stille, hvilket er rart når man har boet i KBH i en 11 års tid og er blevet vant til et inferno af udrykningskøretøjer og dyttende biler, ikke at forglemme et væld af ganske underholdende, men højrysterede teenagere og universitetsstuderende.

Derudover er de folk jeg har mødt hernede helt igennem… Flinke!? Hvilket er et vældig positivt kulturchok! Der er ingen der dytter når jeg holder tilbage for svanerne på Brovejen?!? Faktisk får jeg smil i bakspejlet, hvilket er surrealistisk når jeg har kørt rundt på så eksotiske strækninger som H.C. Andersens Boulevard og Roskildevej, der bliver det ikke gult før folk begynder at dytte :S. Tak for det Falster, der er ikke noget der er mere deprimerende end båthorn.

Derudover er folk hjælpsomme! Når jeg futter forvirret rundt med mit kort over Nykøbing (som jeg fik udleveret ganske gratis) og ikke helt kan gennemskue hvor i alverden jeg er henne kommer der straks en lokal og spørger hvor jeg skal hen? Det er dejligt, og instruktionerne jeg fik var sågar præcise og jeg nåede frem på ingen tid.

Jeg kan parkere når jeg handler ind! Faktisk tæt på indgangen, og køen er minimal i alle de dagligvarebutikker jeg har prøvet. Det synes jeg er dejligt, jeg kalkulerede typisk mindst en halv time når jeg skulle handle i KBH, selv med kvikkasse, men hernede er det en betydeligt mindre frustrerende oplevelse at handle ind. Derudover har jeg en idé om at dagligvarer faktisk er billigere hernede? Jeg har ingen tal at underbygge det med, og jeg har ikke lyst til at indsamle nogen heller, men det er i hvert fald rart.

Når jeg mandag morgen har sovet over mig og må sprinte ned til stationen og i rædsel hopper ind i lokaltoget til Nakskov eller toget som netop er ankommet fra KBH kommer der straks en venlig Nykøbinggenser (hedder det det?) og spørger hvor jeg skal hen. Det er utrolig flinkt for egentlig kunne jeg jo bare lære at stå op i ordentlig tid så jeg kan nå mit pendlertog til Østerbro.

Sidst men ikke mindst hilser folk igen når jeg hilser. Det har jeg lært af salig morfar, og synes egentlig det er en glimrende tradition. Prøv det i København altså… Resultatet er ikke positivt ;)

Så foreløbig vil jeg bare sige tak til turistkontoret, til den flinke dame der gav mig vejinstruktioner, til de flinke bilister der ikke dytter, til personalet i dagligvarebutikkerne, og til de flinke mennesker på stationen som guider mig til det rigtige tog, hvilket er guld værd når der er 20 sekunder til det kører 

Derudover lugter her af sukker! Det kan jeg godt lide, hvor mange bor lige i en by der er indhyllet i dampene af noget så konstruktivt og velsmagende som sukker?

Deeet gør glad, for mit vedkommende er jeg utrolig glad for at jeg er flyttet sydpå.

Med venlig hilsen Søren Thor Renner Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL