Annonce
Debat

Tryghed for borgerne er forankret i lokalkendskab hos politiet

Tryghed er forankret i lokalkendskab

Tryghed kan ikke gøres op i tal og rammer Det er følelser og fornemmelser. Det skabes bl.a. ved gode relationer. Lolland har stået for skud i forbindelse med politireformen, domstolsreformen og sygehusreformen. Udflytningen af statslige arbejdspladser og uddannelsespladser til vores egn lader vente på sig. Ligesom Femern også lader vente på sig. Den tilstedeværelse, der er af politifolk, som foretager grænseopgaver og laver fartkontroller, er ikke just det, der for lokalbefolkningen forankres i at føle sig tryk.

Skulle der politisk blæse nye vinde i forhold til måltal og grænsekontrol, så antager vi, at disse politifolk hurtigt får nye opgaver andet sted. Dette antager vi også vil gøre sig gældende, når politikadetterne kommer ud om nogle år og skal overtage politiopgaver.

Faktum er, at al central efterforskning rykker længere væk, hunde rykker længere væk, specialpatruljen rykker længere væk. At få disse afdelinger til at betjene Lolland på lige fod med Næstved, Slagelse og Vordingborg bliver mere end op ad bakke. Afstand gør noget ved mennesker. Patruljetid øges bare mere der, hvor man har sit lokalkendskab og sin pistolskuffe. Vi har ikke set det regneark, der isoleret set kan påvise, at Lolland ikke har tabt på politireformen.

Vi har svært ved at få øje på, at nærindsatserne styrkes. Når man fjerner alle de betjent, der har en lille smule lokalkendskab og sætter patruljer ind, som skal kunne bruges over store geografiske områder. Det er det vores opfattelse, at lokalkendskabet herved mistes. Hertil kommer, at de lokale stationer beskæres.

Nærpolitiet i Maribo skal os bekendt fra marts møde ind i Nykøbing F for at tage en bil retur til Maribo. Vi har godt nok svært ved at se logikken. Centraliseringen og stordriften er i højsæde. Lokalbetjente kan derved være lokalbetjente i Nørre Alslev den ene dag, Gedser den anden og Maribo den tredje. Vi anser det ikke for en styrkelse af lokalpoliti, men som en optrapning af unødvendig transport. Det kunne i den forbindelse være oplysende, at se tal på forbrug af liter benzin før og efter reformen. Før reformen kunne en betjent køre en anholdt til overnatning i detentionen i Nakskov. I dag foregår overnatninger i detentionen i Næstved.

I en tid, hvor virksomheder slår sig ned i Nakskov og på Vestlolland. Ligesom andre virksomheder ekspanderer og iværksætteriet stortrives, da er der behov for, at Lollands borgere kan føle sig trygge ved et lokalt forankret politi.

Vi har stor glæde af de betjente, der i deres fritid bruger frivillig tid i foreningslivet eller som underviser på et knallerthold. Her kommer borgerne tæt ind på livet af en betjent. Betjente tager som oftest aktivt del i livet i deres nærområde eller en interesse. Dette nyder vi alle godt af. Lolland skal ikke have støvsuget de sidste lokale betjente op i centraliserings støvsuger. Vil man understøtte rekrutteringen af betjente fra Lolland, så skal de unge have nogen at spejle sig i og se op til. Vi opfordrer på det kraftigste til, at der fortsat må være lokale betjente, der kan betjente Lolland 24/7.

Linda Sommer, gruppeformand konservative

Henrik Høegh, gruppeformand venstre og

Henning Rasmussen, gruppeformand dansk folkeparti

Lolland Byråd

Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet