Annonce
Debat

Valg 2015

Så skal vi til stemmeurnerne, det kan nok ikke komme som en stor overraskelse. Der er gået 4 år, så er det ifølge grundloven tid til et folketingsvalg.

Hvem skal vi så stemme på? Hvem har de største visioner og mærkesager, som kan komme vores landsdel til gode. Der er i øjeblikket ingen grænser for , hvad der skal gøres af tiltag i det, som med det værste ord i vores skønne sprog ” Udkantsdanmark” vi er bestemt ikke meget for at bruge dette nedsættende ord, hvorimod politikerne ikke tøver med at bruge det næsten hver eneste gang, de bliver interviewet i tv radio aviser, eller de elektroniske medier.

Har vi nogen opstillet hernede, som har fødderne solidt plantet i den lollandske muld, og som ved , hvad der rører sig hernede. Henrik Høgh, Lennart Damsbo Andersen, hvad har vi hørt til dem, har de markeret sig med noget , som vedrører vores landsdel, ikke hvad jeg har hørt. Kan vi vælge en eller hvis vi er heldige to hernede fra, som virkelig kan markere sig, og give udtryk for vore ønsker.

Vi får bygget et nyt fængsel (ikke ligefrem noget , som tiltrækker folk bortset fra kriminelle) i byggeperioden er der arbejdspladser, hvor mange lokale mon arbejder der?, når det så er færdigt , er det jo ingen sag for de ansatte at pendle fra det meste af Sjælland og København for at arbejde der er så ingen skatte kroner der. Storstrømsbroenden giver lidt til Nakskov, men hvor mange af deansatte bor lokalt?. Så er der Fehmarnsundtunnellen, hvor der nok i en periode bliver brug for lokale underleverandører, og selvfølgelig bliver der også købt mere i de forskellige butikker, men det stopper også på et tidspunkt, hvor mange lokale ansættes der . Så står vi der igen uden nogle større arbejdspladser.

Vi skal have nogle statslige arbejdspladser herned, nogle uddannelsessteder, man kunne f. eks. Etablere landbrugsuddannelsen hernede, og nogle styrelser vil også give varige arbejdspladser . En toldstation er vel også nødvendig med den trafik man kalkulerer med igennem tunnellen. Hvem skal betjene betalingsanlægget, når det bliver aktuelt, bliver det lokale, eller andre udefra? Der skal vel også uddannes nogle til dette.

Der bliver talt meget om velfærd, vi skal hurtigere til behandling på sygehusene, siges der, men når vi hverken kan få læger eller plejepersonale enten på grund af, at de ikke vil slå sig ned her, eller på grund af medicinprisenernes himmelflugt så der ikke er råd til både behandling og medicin og praktiserende læger vil ikke slå sig ned i vores område. Det er åbenbart kun danskerne, som betaler skyhøje priser for medicinen, i andre lande er de da ikke så dumme , at de betaler så meget. Så er der hjemmepleje, som også bliver beskåret hvert eneste år for at begrænse underskuddet i kommunerne. Skoler og daginstitutioner bliver lukket i massevis, hvordan skal vi blive blandt de bedste i verden, som er vores ambition, når vi allerede begrænser mulighederne for vores børn og børnebørn. Hvordan skal vi trække nye beboere til egnen på den måde, ligeledes er infrastrukturen blevet ringere og ringere. Hvis der skal beboere i de små landsbyer, skal det i hvert fald bedres betydeligt

Man kan jo godt mene , at vi er på r----i Nakskov, men er vi ikke også på r---- i Hele Danmark, når vi har nogle politikere, det gælder for samtlige partier, som godt nok vil gøre alt i øjeblikket for at få stemmer. Men når valget så er overstået, har de glemt alt, hvad de lovede

Det var måske en god ide at sætte en storskærm op på stadion, og så invitere en eller flere toppolitikere herned for at se” på røven i Nakskov” på torsdag og se , hvordan de vil reagere, men det er vist kun et fatamorgana i min drømmeverden. Der er jo mange, som aldrig har været her, eller for den sags skyld ved , hvor Lolland ligger.

Vi har en god forening hernede ,og den er upolitisk og uafhængig af økonomiske interesser nemlig nærsamfund, som er vældig ihærdige, når det gælder om at holde politikerne i ørerne, og i det hele taget varetager vores interesser. Så jeg vil opfordre mange flere til at melde sig ind i foreningen, der er plads til mange flere den findes på nettet, www.naersamfund.dk

Gå nu til tasterne og meld jer ind, det koster kun 25 kr.om året, du kan også melde dig ind, selv om du ikke bor i området, du har måske et fritidshus hernede, eller pårørende , som bor her, dermed kan vi lægge endnu større pres på vore politikere, jo flere vi er , desto mere vægt har vores argumenter. Husk i øvrigt at stemme lokalt, vi skal have mindst 2 valgt fra vores 2 øer.

Leif Jensen

Karbergs Alle 14

4900 Nakskov

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland