Annonce
Debat

Vil vi skabe mønsterbrydere

Vil vi skabe mønsterbrydere

Den seneste tids skoledebat, kører vidt forskelligt i Lolland og Guldborgsund kommune. Jeg konstaterer, at udvalgsformanden for området Janne Hansen og borgmester John Brædder i Guldborgsund kommune vil stille politiske krav om, at der skal strammes op på det faglige niveau efter offentliggørelsen af deres kvalitetsrapport, hvor Guldborgsund i lighed med Lolland kommune halter pænt bag efter landsgennemsnittet. Det kalder jeg at tage ansvar og turde forholde sig til den virkelige verden. I den konservative gruppe og i oppositionen i Lolland kommune, har vi længe efterspurgt, at man tog et politisk ansvar og handlede på både de nationale test og dem, der er kommet frem i forbindelse med kvalitetsrapporten. I Lolland kommune laver man i stedet egne tests og ændrer på tilgangen til bedømmelsen af vores elever, så resultatet ikke "bliver så slemt". I min verden er det ren "strudsemetode", at stikke hovedet ind i busken og tro, at noget derved går over.

Politisk bør vi sætte fokus på, at vores børn og unge bliver lyttet til, bliver mødt med en tilgang, hvor man anerkendende hjælper dem til det, der kunne blive deres succes og positive tilgang i livet. Miljø og rammer skal være udviklende og ikke destruktive. Vi skal være opmærksom på i hvilken kontekst, at forældre kan bidrage til udvikling og kærlig omsorg. I uddannelsesmæssigt øjemed er det yderst relevant at inddrage relevante samfundetsaktører / virksomheder / foreninger og netværk. Vi skal skabe gode relationer.

Opfølgningen på alt dette kræver, at vi har sagsbehandlere, der har tid til at komme ud af kontoret og tid til fordybelse. Her ville det være dejligt, hvis man tør ta´ ved lære af Herning-modellen, hvor sagsbehandlerne har 25 sager (i Lolland kommune er det 50) pr. næse. Der arbejdes i den grad med tidlig indsats, kvalitet og helhedsorienteret indsats. Vi skal turde lave en investering i forvaltningen af dette område, det enkelte individ og forældre/værge samt netværk, der kan give god mening og medvirke til at skabe mønsterbrydere. Jeg tror på, at vi godt kan blive lidt bedre. Jeg tror på, at vi er nødt til at gå nye veje for at skabe mønsterbrydere.

I inklusionens mantra, hvor man finder, at det at opfylde regeringens målsætning med, at 96 % af alle elever skal inkluderes, der må vi bare sige, at tanken om inklusion er smuk, der hvor den giver mening. Vi skal ikke lade os tryne af landspolitiske målsætninger, hvis det ikke giver nogen mening for os.

Vi finder, at man ved den nuværende tilgang i Lolland kommune snyder vores børn ved at manipulere med virkeligheden, og ikke forholde sig til, at de unge skal rustes til livet og en fremtidig uddannelse.

Fik du ikke den rigtige karakter, så kommer du en tur i sommerskole. Tja at gøre mere af det, der ikke virker, hvor klogt er det lige.

I den konservative gruppe tror vi på, at en stærk leder, der får lov til at regere og have ansvar på egen skole vil give rigtig god mening. Økonomi skal være båret af output og ikke socioøkonomiske tilgange.

Linda Sommer

Lolland Byråd - Konservative

Østervang 28

4930 Maribo

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op