Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Douglas Green Cinsaut Pinotage 2009

Vinen skal lige have lov at ilte et øjeblik, hvorefter man mødes af varme, sød vanille, krydderier, blomme, mørke bær, og en anelse af røg og jord i duften.




27. juni 2013 kl. 12:54 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Douglas Green Cinsaut Pinotage 2009
Sydafrika, Pinotage og Cinsaut
75 cl, 13,5% vol
Årgang 2009
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
2 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning.

 

Så snart sommeren (i hvert fald ifølge kalenderen) er over os, ja så er det svært at finde et stykke kød i en tilbudsavis, hvor der ikke er smækket et skilt på med ”god til grill”.

Hvis man gjorde det samme med vin, hvad ville så retfærdiggøre sådan et skilt? Det, at vinen er fra Sydafrika er måske en anelse løs bevisførelse i den forbindelse, men kigger vi på hvad man normalt forbinder med landet og de ”lokale” druer, ja så får man en idé om at vi måske alligevel bygger sagen på lidt mere end bare indicier.

Sydafrikansk vin gjorde sit indtog på det danske marked i årene efter Apartheidstyrets fald åbnede op for eksportmarkederne. Over en bred kam er sydafrikansk vin i den prisbillige ende kendt for, at være let tilgængelige, frugtagtige, og ofte med den for landet helt specielle karakter af røg og jord.

Denne vin fra det familiedrevne kooperativ Douglas Green, er lavet på Cinsaut og ikke mindst sydafrikas ”nationaldrue” Pinotage, som er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsaut, som i Sydafrika benævnes Hermitage.

Således godt og grundigt forvirret over hvilke druer der hedder hvad og er krydset med hvem og hvorfor, åbner jeg vinen i håb om at finde den banan, som mange kyndige på området mener at kunne dufte og smage i visse vine på Pinotage.

Vinen er rubinrød, og lidt til den lyse side. Vinen skal lige have lov at ilte et øjeblik, hvorefter man mødes af varme, sød vanille, krydderier, blomme, mørke bær, og en anelse af røg og jord i duften.

I smagen fornemmes en prikkende frugtsyre på tungen, sammen med lidt bid fra garvesyren, der holder ved gennem hele smagen, og udtørrer munden let til sidst.

Ved siden af syren har vinen også sødmen. Den er saftig og har karaktér af lidt kogt frugt, sammen med antydningen af røg og jord i den lidt korte men behagelige eftersmag.
Det er en medium fyldig, ligetil vin, der ikke gør meget væsen af sig, men som bestemt gør sig fortjent til et skilt med ”god til grill” da det er en alsidig, prisbillig vin, som udover ledsager til maden, også kan nydes alene mens kullene bliver klar.

Jeg fandt desværre aldrig nogen banan!

Vinen tildeles 2 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 49, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.