Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Vina Molengo 2006

Duften er med det samme meget aromatisk af sød vanille, tobak, ristede kaffebønner, mørk chokolade og læder.




11. juni 2013 kl. 07:41 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Vina Molengo 2006
Spanien, Navarra
Drue: Tempranillo
75 cl, 13,5% vol
Årgang 2006
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

Med undtagelse af grisefest og sangria, bliver det vist næsten ikke mere traditionelt end en fadlagret rødvin fra det spanske vindistrikt Rioja.
Hverken i Danmark eller resten af verden har Riojas nabo Navarra opnået samme udbredelse, selvom det er de samme traditioner som præger dette område.

Navarra er ligeledes kendt for kortere eller længere (ofte længere) tids lagring af vinen på store amerikanske egefade.
Modsat Rioja som holder stædigt fast i de ofte meget fad-dominerede vine, så har Navarra ved siden af sin traditionelle produktion, fået sig et mere moderne præg via nogle relativt nye og moderne producenter i området.

Disse producenter er begyndt at nedtone egefadet gennem kortere tids lagring, eller ved at kombinere den traditionelle amerikanske eg med lagring på franske egefade i stedet.
Det giver nogle mere moderne og frugtdominerede vine, samtidig med at vinen stadig rummer sødmen og de andre gode ting som fadet traditionelt giver til områdets vine.

Et blik på vinens etiket afslører ikke kun navnet ”Vina Molengo”, det afslører også, at vi med det moderne let kunstneriske ”look” på etiketten, sandsynligvis har med en moderne vin fra en af de moderne producenter at gøre.

I bevidstheden om, at det nok er et lidt tyndt grundlag at sætte en vin i bås på, får jeg hurtigt hevet proppen af vinen og skænket et glas op.

Vinen er overraskende dyb rubinrød, og bærer ikke præg af alder før en meget let tegl rød kant berigtiger, at vi har med druer at gøre fra høsten i 2006. Duften er med det samme meget aromatisk af sød vanille, tobak, ristede kaffebønner, mørk chokolade og læder.

Både i duft, men især også i smagen, fornemmer man til trods for fadlagringen, stadig en vin domineret af frugt, med en god portion frugtsyre på tungen og et godt bid fra garvesyren, der på fornem vis giver modspil til sødmen fra fadet.

Vina Molengo har en god fylde og struktur, og forholdet mellem frugt og fad er i rigtig fin balance.
Det er en imødekommende vin, der uden tvivl er produceret med selv samme hensigt, at være imødekommende og appellere bredt, uden dog at gå på kompromis med fadlagringen.

Vina Molengo har en frugt og sødme der gør, at den sagtens kan stå alene, men man kan vel dårligt tillade sig ikke at komme med et fremstød for lam når vi har at gøre med en fadlagret rødvin der ”lugter lidt af Rioja”.
   
Det er en vin, der til prisen har endog rigtig meget at byde på, og som måske især kan anbefales de vindrikkere, som gerne vil have alle de smagsnoter fadet kan bibringe vinen, uden dog at behøve få fornemmelsen af, at slikke på en ege planke.

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 49, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.