Annonce
Femern

Minister cykler udenom

Foto: Anders Knudsen

På et spørgsmål om at det vil skade cykelturismen, hvis cykelstien på Storstrømsbroen lukkes, cykler ministeren let uden om et svar.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) lover at løse problemet, hvis det bliver nødvendigt at lukke cykelstien på Storstrømsbroen.

Men ministeren giver ikke svar på, hvordan han vil løse problemet for cyklister, som ønsker at krydse broen, hvis det på grund af forfald bliver nødvendigt at lukke cykelstien på den gamle bro, inden en ny bro engang kommer til at stå færdigt.

Det kan man læse ud af et svar, som det lokale folketingsmedlem Kasper Roug (S) har stillet til ministeren.

Kasper Rougs spørgsmål lød:
- Er ministeren enig med Dansk Cykelturisme og Dansk Cyklist Forbund, der i artiklen »Cyklist-organisationer er bekymrede« i Lolland-Falsters Folketidende den 17. november 2015 vurderer, at udskydelsen af en ny Storstrømsbro vil skade den regionale cykelturisme, idet ministeren har svaret, at det kan blive nødvendigt at indføre restriktioner for brug af cykelstien på Storstrømsbroen, inden en ny bro kan tages i brug?

Transportministeren starter svaret med, at han glæder sig over, at cykelturismen er i fremgang. Ligesom han mener at Storstrømsbroen er en vigtig forbindelse i den nationale og regionale cykelkorridor i området.

Dernæst glæder Hans Chr. Schmidt sig over, at det er besluttet at bygge en ny bro med både cykel- og gangsti, så cykelturismen kan fortsætte femgangen.

Og endelig kommer svaret på spørgsmålet, hvad ministeren mener skal gøres, hvis vejdirektoratet vælger at lukke cykelstien på broen på grund af dårlig tilstand.

- Hvis det skulle blive nødvendigt at indføre restriktioner for brugen af stien sidst i perioden, må der findes en løsning, så cykler fortsat kan komme på tværs af Storstrømmen, svarer ministeren.

I det svar kan der ikke læses hvilken løsningsmodel der overhovedet kan komme på tale. Skal der indsættes en shuttlebus, skal cykelturisterne sejles over eller, hvordan mon det skal løses?

- Det svar er jeg ikke tilfreds med, siger Kasper Roug.
- Vi kan jo risikere, at cykel- og gangstien pludselig bliver lukket, så der må være en løsning klar, som straks kan træde i kraft, hvis Vejdirektoratet beslutter, at stien er i så dårlig stand, at den ikke længere kan benyttes.

Kasper Roug er derfor straks klar med et nyt spørgsmål, som skal sendes afsted til transportministeren for at få svar på, hvilken løsning, man vil tilbyde til gående og cyklister, hvis de ikke må gå og køre over broen.

Han er stadig rystet over, at regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne har besluttet at udskyde byggeriet af en ny Storstrømsbro.

-Det virker fuldstændigt tosset, at man kan udskyde broen blandt andet med henvisning til, at den ikke behøver at stå færdig før en fast Femern forbindelse står klar.
- Storstrømsbroen er en livsnerve og en pendlerbro for lokalområdet, og ikke blot en nødvendighed for en kommende Femernforbindelse, slutter Kasper Roug.

Se også billedserie: Vores bro forfalder

  • 07NOR-Storstrømsbroen
    Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Lokale helte slukker brand på lolland

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé