De regionale bud på Danmarks nationalret er fundet, men hvilket måltid ser du helst kåret som den danske nationalret?
Brændende kærlighed, hakkebøf med bløde løg, flæskesteg og stegt flæsk med persillesovs.
Det er blot nogle af de 24 retter, der kandiderer til titlen som "Danmarks nationalret". Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har startet en debat om danskernes madkultur, og i den forbindelse vil Fødevareministeriet kåre Danmarks officielle nationalret til november.
- Det bliver spændende, hvilke retter der går videre til finalen om at blive Danmarks nationalret fra de enkelte landsdele. Nu skal danskerne til stemmeurnerne, sagde ministeren i en pressemeddelelse sidste uge.
For hver landsdel er der udvalgt tre middagsretter, og frem til den 26. oktober kan danskerne stemme på deres favorit.
- Lige meget om det bliver frikadeller eller gule ærter, så håber jeg, at debatten fortsætter ude i kantinerne og ved middagsbordene, så vi sammen kan løfte den danske mad og måltidskultur, sagde ministeren.
På www.nationalret.dk kan danskerne stemme på deres regionale favorit og også se opskrifterne på alle 24 retter.
Men hvilken ret falder mest i din smag? De tre nedenstående retter er udvalgt som kandidater for vores område (Vestsjælland, Lolland-Falster og Møn), og i afstemningen nedenfor kan du dele din stemme med læserne på Folketidende.dk.
Nationalret
Sådan foregår kåringen:
* 16.-26. oktober: Regional afstemning om tre udvalgte retter fra hvert de i alt otte områder.
* 28. oktober til 16. november: National afstemning om de otte tilbageværende retter.
* 20. november: Endelig kåring i "Nationalretsfinalen".
Der er tre retter for hvert område: Bornholm, København/Nordsjælland, Vestsjælland/Lolland-Falster/Møn, Fyn, Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland.
Kilde: www.nationalret.dk