Annonce
Indland

Facebook: Skriv ikke noget du ikke vil sige højt

Arkivfoto Foto: POLFOTO/arkiv

Man skal have hård hud, når man er på Facebook, men skal ikke finde sig i trusler, siger Facebook.

Mens debatten raser i Danmark om den ofte meget hårde tone på Facebook og andre sociale medier, så er budskabet fra Facebook klart:

- Som udgangspunkt skal man opføre sig på Facebook, som man ville opføre sig i virkelighedens verden, siger Facebooks nordiske presseansvarlige, Frida Löwengren.

Det står dog klart, at mange af Facebooks brugere ikke nødvendigvis lever op til den tommelfingerregel. Senest har Dansk Folkepartis medlem af Folketinget Søren Espersen meldt ud, at han lukker sin profil på Facebook, fordi han ofte får trusler.

- Vel har der da været mange gode, venlige og spændende kommentarer, som jeg takker for, men herudover - træls nok - har min dagligdag de seneste år på Facebook været et væld af dødstrusler samt andre trusler - herunder også mod min kone, skriver Søren Espersen.

- Dertil kommer et hobetal af primitive skældsord. Ind imellem har jeg brugt timer på at fjerne dem, men nu gider jeg ikke mere, lyder den sidste kommentar på politikerens profil.

Frida Löwengren vil ikke kommentere enkeltpersoners beslutning om at forlade Facebook. Hun siger generelt, at den livlige debatkultur på Facebook er en del af den måde, mange mennesker udtrykker sig nu om dage. Og det må politikerne finde sig i - til en vis grænse.

- Politikere eller andre offentlige personer oplever ofte, at andre mennesker udtrykker deres mening om deres person, men selvfølgelig skal de aldrig tolerere trusler eller chikane. Hvis der sker overtrædelser af loven, bør det også være et spørgsmål for politiet, siger hun.

Ifølge Frida Löwengren er det svært at sætte en bestemt grænse for, hvad der i orden at skrive, og hvad der ikke er i orden.
- Det er noget, som vores team tager stilling til i hvert enkelt tilfælde, siger hun.

Ifølge Frida Löwengren har brugerne af Facebook selv et ansvar for at anmelde upassende eller stødende kommentarer. Facebook fjerner ikke indhold på eget initiativ. Men alle anmeldelser bliver taget alvorligt, og indholdet bliver fjernet, hvis det strider mod Facebooks retningslinjer.

- Det kan være noget bestemt indhold - en kommentar, et billede eller et link, men det kan også være en profil eller en gruppe. Vi undersøger alle anmeldelser for at finde ud af, om de overtræder vores retningslinjer. Hvis det er tilfældet, så sletter vi indholdet, siger hun.

Hun har ikke tal for, hvor meget indhold Facebook fjerner hver dag.

Debatten om tonen på de sociale medier er også blusset op i forbindelse med DR2's programserie "Ti Stille Kvinde", hvor flere kvindelige politikere står frem og fortæller om de diskriminerende kommentarer og trusler, de modtager blandt andet på Facebook.

Facebook - retningslinjer

Sådan er Facebooks retningslinjer for debatten på det sociale medie:

* Facebook tolererer ikke mobning eller chikane. Brugerne må gerne tale frit om emner og personer af offentlig interesse, men vi griber ind over for al anmeldt adfærd, der krænker private personer. Gentagen henvendelse til andre brugere med uønskede venneanmodninger eller beskeder er en form for chikane.

* Facebook tillader ikke hadefuld tale, men skelner mellem seriøs og humoristisk tale. Selvom vi opfordrer til udveksling af meninger om idéer, institutioner, begivenheder og fremgangsmåder, tillader vi ikke, at enkeltpersoner eller grupper angriber andre på baggrund af race, etnisk baggrund, national oprindelse, religion, køn, seksuel orientering, handicap eller sygdom.

* Facebook opfordrer alle brugere til at anmelde upassende indhold, som vil blive fjernet, hvis det strider mod retningslinjerne.

Man anmelder for eksempel en kommentar eller et billede ved at klikke på en lille pil i højre hjørne af opslaget og vælge menupunktet "report this post".

Kilde: Facebook

  • Facebook-forbud i folkeskole
    Arkivfoto Foto: POLFOTO/arkiv
Annonce
Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd