Alene i årets første tre uger har fødevarekontrollen afsløret 67 plejehjemskøkkener i risikable brud på fødevareloven.
172 plejehjemskøkkener er blevet undersøgt og den var gal hele 39 procent af stederne. Det skriver Ekstra Bladet onsdag.
- Vi finder den samme fejl i mange plejehjemskøkkener, nemlig mangel på styring af madens temperaturer, siger fødevarekontrollens fødevarechef Bjørn Wirlander, som kalder det ?uacceptabelt?.
Plejehjemmene, som langt oftere end pizzeriaer får kritik af fødevarekontrollen, sætter de ældres helbred i spil, mener Niels Høiby, professor i klinisk mikrobiologi.
- Det er ganske bekymrende, for plejehjemsbeboere har ofte sygdomme, der gør dem meget sårbare over de diarré-bakterier og andre farlige bakterier - eksempelvis listeria, som trives ved for høje temperaturer, siger han til Ekstra Bladet.
Thomas Adelskov (S), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg erkender, at ingen kan være trygge ved at spise et sted, hvor temperatur-reglerne ikke er overholdt. Han er sikker på, at kommunerne tager affære og bringer forholdene i orden.