Duften af hakkebøf, karbonader og hjemmebagt brød giver de ældre større appetit og rundere kinder.
Det seneste år har plejecentrene i Mariagerfjord Kommune kogt kartoflerne og stegt bøfferne tæt på de ældre, og det har fået beboeres BMI til at vokse. oplyser DR P4 Nordjylland.
Distriktsleder Hanne Virkmann er ikke i tvivl om, hvorfor de ældre tager på.
-Duften er kommet tilbage på plejecenteret, beboerne kan se hvad der sker i køkkenerne og de kan være med til at bestemme, hvad vi skal spise, siger han.
-Er det godt vejr, så kan vi som i andre familier vælge at tage på skovtur eller hente grillen frem, siger Hanne Virkmann til DR P4 Nordjylland.
Den større appetit har også betydet at de ældre har fået flere kræfter til at deltage i træningsaktiviteter.
Andelen af ældre med en normal Body Mass Index er vokset fra 70 til 80 procent efter madlavningen igen er flyttet ud på ældrecentrene. BMI-indekset måler hvor tæt personen er på sin normalvægt.
Det er penge fra den såkaldte ældremilliard som blev sendt ud i kommunerne, der har gjort det muligt for Mariagerfjord Kommune at skifte til egenproduktion i plejecentrenes køkken.