Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Foto: JOERGEN JESSEN

Indland

Madspild på skrump

De senere år har kampen mod madspild vundet indpas hos danskernes.




31. juli 2014 kl. 09:51 Af Hans Henrik Lærke (hhl@folketidende.dk)

Annonce

Vi smider mindre mad ud i dag, end vi gjorde for seks år siden. Det mener i hvert fald forbrugerbevægelsen ’Stop Spild Af Mad’, som for tiden fejrer deres egen seks års fødselsdag.

En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Berlingske, bakker bevægelsen op i deres påstand.

Undersøgelsen viser, at mere end hver tredje dansker selv mener, at han smider mindre mad ud end for fem år siden. Det skriver forbrugerbevægelsen i en pressemeddelelse.

Ude i de danske hjem har kampen mod madspild fået foden i døren.

- Jeg er enlig mor, og en varieret kost til en dreng i voksealderen giver mange rester og kan være dyrt - særligt på frugt og grønt. Jeg har fået en masse gode tips og tricks til min dagligdag, som sparer mange penge og tid. Jeg er mest begejstret for, at mine lokale købmænd er begyndt at sælge friske grønsager, urter og frugter til halv pris pga. bevægelsen mod madspild. Vi mærker det i vores kost og på budgettet - for nu er der råd til lidt mere af det sunde, fortæller Gertrud Christensen, som er medlem af ’ Stop Spild Af Mad’. 

Bevægelsens stifter, Selina Juul, er begejstret for resultaterne, og løfter sløret for kommende fremstød:

- Det er glædeligt, at Danmarks madspild er sat på slankekur, men vi er bestemt ikke i mål endnu, fortæller Selina Juul og fortsætter:

- Vi har mange spændende projekter og tiltag mod madspild på tegnebrættet - bl.a. et omfattende nationalt og internationalt initiativ, hvor videreformidling af god overskudsmad fra lokale producenter, detailhandlen og andre fødevaredonorer bliver sat i system, så lokale aftagere som herberger, væresteder og andre hjælpeorganisationer for hjemløse nemt og dagligt vil kunne modtage god gratis overskudsmad. Fødevareminister Dan Jørgensen har netop lovet, at han agter at gøre det nemmere for supermarkederne at donere overskudsmad til gode formål, og det glæder os.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A JENSEN

For, at 24 landmænd kunne… 18. november 2017 kl. 20.53

AF: MIKKEL SØTBÆK

Skal vi betale for fremmede… 18. november 2017 kl. 18.25

AF: IZABELLA GARNETT

Valget er dit - Opfordring… 18. november 2017 kl. 00.52

AF: PER HØYEM

Socialdemokraterne på Lolland 17. november 2017 kl. 22.51

Annonce