Stemmerne er talt sammen, og otte retter er med i finalefeltet om at blive Danmarks nationalret.
Farseret porre med bløde løg, stegt svinekotelet med stuvet hvidkål og and med agurkesalat og kål.
Det var de tre retter, der var udvalgt til at repræsentere vores landsdel i konkurrencen om at få titlen som "Danmarks nationalret".
I Folketidende.dk's egen afstemning, hvor 123 læsere har stemt, var den stegte svinekotelet med stuvet hvidkål favorit. Det var dog en snæver sejr, for 55 læsere foretrak svinekoteletten, 53 anden og kun 15 den farserede porre med bløde løg.
Knap 19.000 danskere har stemt i den regionale afstemning, og her blev svinekoteletten fra vores landsdel altså også valgt videre.
- Jeg er utrolig glad for den megen debat, der allerede har været om Danmarks nationalret. Konkurrencen handler jo først og fremmest om at skabe en folkelig diskussion om vores råvarer, mad og måltider, siger fødevareministeren Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.
På baggrund af danskernes forslag har otte kokke i otte landsdele valgt tre retter, som danskerne lokalt har valgt imellem, så der altså nu er otte retter tilbage i den nationale afstemning.
På nationalret.dk kan danskerne stemme på deres favorit og også se opskrifterne på retterne.
Forhåndsfavoritterne som flæskesteg, frikadeller, fiskefilet og tarteletter har ikke fundet vej til finaleafstemningen. Hvilken ret ser du helst som "Danmarks nationalret"?
Sådan foregår kåringen:
* 16.-26. oktober: Regional afstemning om tre udvalgte retter fra hvert de i alt otte områder (I alt 24 retter).
Der var tre retter for hvert område: Bornholm, København/Nordsjælland, Vestsjælland/Lolland-Falster/Møn, Fyn, Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Nordjylland.
* 28. oktober til 16. november: National afstemning om de otte tilbageværende retter.
* 20. november: Endelig kåring i "Nationalretsfinalen".
Kilde: www.nationalret.dk