Annonce
Landbrug

Erfarne folk bag nyt jordentreprenørfirma

Søren Jensen (tv.) og Niels Jeppesen står bag det nye selskab N.J. Anlæg, der udfører jordarbejde til landbruget på Sjælland og øerne. Foto: Denny Michael Jakobsen

Folkene bag N.J. Totalbyg har netop færdiggjort jordarbejdet til en af i alt fire store slagtesvinestalde på Bregentved Gods. De har nu stiftet det nye selskab N.J. Anlæg, der udelukkende fokuserer på jordarbejde til landbruget.

På Langesnogvej ved Haslev er der denne regnvejrsdag, da Landbrugsnyt kigger forbi, gjort klar til opførelsen af en spritny slagtesvinestald på 8.400 kvm. Det er Bregentved Gods, der opfører fire nye slagtesvinestalde på tilsammen 32.000 kvm fordelt på fire lokationer.

Ved første øjekast ligner området bare en masse jord og grus, der er tromlet. Men forud er gået et kæmpe arbejde med at flytte 65.000 kubikmeter jord, kalkstabilisere jorden, kloakere, lægge regnvandsledninger ned, tromle og etablere grusveje.

Det er N.J. Totalbyg ved Niels Jeppesen, der har stået for jordarbejdet. Virksomheden tilbyder totalentreprise inden for landbrugs- og industribyggeri. Men en stigende efterspørgsel efter jordarbejde inden for landbruget betyder, at han har etableret N.J. Anlæg med Søren Jensen i spidsen, som udelukkende beskæftiger sig med alt inden for jordarbejde.

Optimisme i branchen
- Indtil nu har vi kun tilbudt jordarbejde, hvis vi skulle bygge en stald, men med N.J. Anlæg kan vi tilbyde separat jordarbejde uden staldbyggeri. På den måde kan Søren Jensen koncentrere sig om jordarbejdet, mens jeg får bedre tid til at koncentrere mig om staldbyggerier. Samtidig kan jeg hjælpe Søren lidt på kontoret, for man kan godt være god til sit arbejde på en byggeplads, men det er ikke sikkert, at man har ressourcer til kontorarbejde, så der træder jeg til og hjælper, siger Niels Jeppesen og fortsætter:

- Vi mærker, at der er mere optimisme i branchen. Nye tilskudsregler har også betydet, at der er flere udbud, og vi bliver spurgt oftere om jordarbejde, siger Niels Jeppesen.

Ordrebogen fortæller da også, at der er godt gang i udviklingen. N.J. Totalbyg skal i 2018 bygge to kalvestalde, en kostald og to maskinhaller på Sjælland og øerne.

Anbefaler kalkstabilisering
N.J. Anlæg har med en 30 ton gravemaskine, dumper, gummigeder og tromler maskinparken klar.

- Vi kommer gerne ud og måler op og er behjælpelig med løsninger til, hvordan man griber opgaven an. Alle og enhver kan grave et hul i jorden, men det er vigtigt, man graver det rigtige sted. Vi laver volumenberegninger med gps, så vi præcist kan sige, hvor store mængder jord der skal flyttes, og hvad det vil koste, siger Søren Jensen, som stærkt anbefaler kalkstabilisering af jorden.

- Der er mange, der ikke kalkstabiliserer, men det er en billigere måde at gøre det på, og man sparer på råstofferne, fortæller Søren Jensen.

Slagtesvin-projektet

Slagtesvin-projektet

Bregentved Gods, eller rettere FMP Gruppen, opfører i alt fire ens slagtesvinestalde på i alt 32.000 kvm. Bregentved Gods er en af Danmarks største jordbesiddere med cirka 3.500 hektar.

Bregentved Gods har ikke tidligere haft animalsk produktion, men med opførelsen af de fire slagtesvinestalde vil Bregentved blive en af landets største svineproducenter med en årlig produktion af 120.000 slagtesvin.

De fire identiske produktionsanlæg placeres på fire forskellige lokaliteter i henholdsvis Faxe og Ringsted Kommuner.

Den første slagtesvinestald var der rejsegilde på i december på herregården Sofiendal på Terslev Skolevej 4 ved Haslev.

De tre andre slagtesvinestalde under opførelse ligger på Vordingborgvej ved Turebylille, Langesnogevej ved Haslev og Eskildstrupvej ved Ringsted.

  • nj_anlaeg
    Søren Jensen (tv.) og Niels Jeppesen står bag det nye selskab N.J. Anlæg, der udfører jordarbejde til landbruget på Sjælland og øerne. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet