Annonce
Bolig og livsstil

Nu er der rekordbillige oversøiske flybilletter

Interkontinentale rejser til eksempelvis Beijing og Mexico City har nået et ekstremt lavt niveau, vurderer Ole Kirchert Christensen, som er chefredaktør på rejsemediet Check-in.dk. Foto: Free/Colourbox

De oversøiske drømmerejser er raslet ned i pris og har nået et rekordlavt niveau.

Hvis der øverst på ønskesedlen står en rejse til en destination flere tusind kilometer væk, så skal du måske overveje at slå til nu.

Prisen for at hoppe på et langdistancefly til eksotiske rejsemål er nemlig faldet til et historisk lavt niveau.

Gennemsnitsprisen for en interkontinental flyrejse tur-retur lander på bare 3665 kroner i uge 44, som er ugen med årets hidtil laveste gennemsnitspris, viser Dansk Flyprisindex, som udgives af sammenligningssiden Travelmarket.dk.

I forhold til den billigste rejseuge i 2010 er priserne faldet med 20 procent.

Gennemsnittet er udregnet på baggrund af afgange til de ti interkontinentale rejsemål Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo fra København, Billund og Hamburg.

Jacob Pedersen, som er luftfartsanalytiker hos Sydbank, vurderer, at selv om prisniveauet er faldet markant, er smertegrænsen ikke nået endnu. Det kan faktisk stadig blive billigere.

- Det billetpriskollaps, vi over de seneste 15 år har set på kort- og mellemdistancebilletterne, vil vi et stykke hen ad vejen også se, når vi taler langdistance i fremtiden. Tendensen vil være den samme. For flyselskaberne omstiller sig, i takt med at passagererne får mere lyst til det, og omkostningerne kommer ned, siger Jacob Pedersen.

Faldende brændstofpriser, effektiviserede flyselskaber og nye flytyper er med til at trække billetpriserne ned. Men det er ikke det eneste:

- Der er et konkurrencepres med lavprisaktører - i særdeleshed Norwegian - som bevæger sig ind på det her område, siger Jacob Pedersen.

- Det har medvirket til, at de store flyselskaber, som var noget handlingslammede, da Ryanair og EasyJet begyndte at lave lavprisflyvninger i Europa, har set skriften på væggen. De er nødt til at agere, siger han og tilføjer, at det betyder, at netværksselskaberne begynder at positionere sig.

Seneste skud på stammen fra Lufthansa er billetter til USA for omkring 1000 kroner per vej uden bagage. Og der begynder man at nærme sig et niveau, som man ikke kan tage for givet.

- 1000 kroner for en tur til New York, der tror jeg, der går nogle år - for ikke at sige mange år - før det bliver hverdag. For det er et meget billigt prisniveau. Det er et prisniveau, som man ikke må forvente bliver standard inden for de næste fem-syv år. Det er nok nærmere dobbelt op, siger Jacob Pedersen og tilføjer, at det dog er en grænse, der hele tiden flytter sig.

Ole Kirchert Christensen, chefredaktør på rejsemediet Check-in.dk, bemærker, at det nye billige produkt fra Lufthansa er udtryk for en tendens, hvor også de traditionelle selskaber lancerer "light"-produkter uden bagage for at presse prisen ned.

- Når man kan lave et "light"-produkt, der er et par 100 kroner billigere per vej, så er det med til at få flyselskaberne højere op i søgningerne. Så man trækker alt ud af sit produkt for at komme til at ligge på højde med lavprisselskaberne, som ikke har det med i priserne, siger Ole Kirchert Christensen.

I prisindekset fremgår svimlende lave billetpriser som en tur-retur-billet mellem København og Beijing til 2444 kroner, tur-retur mellem København og Mexico City til 3272 kroner og Billund-Los Angeles til bare 2078 kroner. Og det er ekstremt lave priser i forhold til tidligere, vurderer Ole Kirchert Christensen.

De faldende priser er også udtryk for, at markedet for de lange rejser er blevet større.

- København er vokset meget markant på interkontinentale ruter de seneste mange år. Og jo større antal ruter man har, jo lavere bliver priserne. Jo større marked, jo billigere billetter, konstaterer han.

Fakta: Gennemsnitspris for interkontinentale ruter i den billigste uge

- 2010 (uge 4): 4544 kroner.

- 2011 (uge 20): 4647 kroner.

- 2012 (uge 4): 4449 kroner.

- 2013 (uge 48): 4646 kroner.

- 2014 (uge 48): 4255 kroner.

- 2015 (uge 48) 4010 kroner.

- 2016 (uge 44): 3838 kroner.

- 2017 (uge 44): 3665 kroner.

Kilde: Dansk Flyprisindex udgivet af Travelmarket.dk - gennemsnit af ti interkontinentale ruter fra København, Billund og Hamburg.

  • Fly, rejser, par
    Interkontinentale rejser til eksempelvis Beijing og Mexico City har nået et ekstremt lavt niveau, vurderer Ole Kirchert Christensen, som er chefredaktør på rejsemediet Check-in.dk. Foto: Free/Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem