Annonce
Bolig og livsstil

Nu er det sidste chance for at få en korrekt januarløn

Mange arbejdsgivere kører lønnen i næste uge, og derfor kan du stadig nå at ændre forkerte oplysninger eller fradrag i din forskudsopgørelse under www.tastselv.skat.dk. Foto: Free/Colourbox.com

Hvis du vil undgå at få for lidt - eller for meget - udbetalt i din januarløn, så er det bare med at få rettet dine oplysninger hos Skat.

Når januarlønnen tikker ind på din konto sidst på måneden, vil nogle opdage, at der er noget galt. Enten har du betalt for meget eller for lidt i skat.

For at undgå den situation kan du lige nå at rette dine fradrag og oplysninger til, så du ikke begynder året med en forkert skatteindbetaling.

De fleste arbejdsgivere kører nemlig først lønnen i begyndelsen af næste uge, men inden da kan du tjekke og ændre dine oplysninger hos Skat via din forskudsopgørelse.

Ifølge Skat er et af problemerne, at folk ikke har fået betalt deres restskat fra 2016. Er det tilfældet, vil du betale lidt mere i skat, end du plejer.

- Du kan se på din forskudsopgørelse, om du betaler indregnet restskat under afsnittet, "Sådan er forskudsskatten beregnet", skriver Skat på sin hjemmeside.

Derudover kan der være fradrag, som er ændret, eller som ikke indberettes automatisk fra år til år, som du i så fald mangler, oplyser Skat.

Helt overordnet skal du være opmærksom, hvis din økonomi har ændret sig i forhold til sidste år, siger partner i revisionsselskabet PwC Per Ørtoft Jensen.

- Er du steget i løn ved årsskiftet, er du gået på eller kommet tilbage fra barsel, eller er du gået på pension eller efterløn, siger Per Ørtoft Jensen om nogle af de situationer, hvor man skal være opmærksom.

Det kan også være, at du er kommet på kontanthjælp og derfor bør rette i din forskudsopgørelse. For som arbejdsløs er du ikke berettiget til beskæftigelsesfradrag, og får du det ikke ændret, så betaler du for lidt i skat, selv om din indtægt er faldet.

Der er også andre faktorer, som spiller ind på din skat, og som du derfor bør få tjekket.

- Noget andet er, hvis du er flyttet og har fået længere på arbejde, så kan dit befordringsfradrag være ændret, eller hvis dit boliglån er ændret, så du har nogle andre renteudgifter, siger Per Ørtoft Jensen og fortsætter:

- Det kan også være, at du er blevet gift eller skilt, hvilket kan have en indflydelse på skatteberegningen, siger Per Ørtoft Jensen fra PwC.

Fakta: Restskat og kørselsfradrag

- En restskat på eksempelvis 10.000 kroner betyder, at dit månedlige fradrag vil falde med cirka 2260 kroner. Dermed betaler du cirka 830 kroner mere i skat hver måned.

- Du kan få kørselsfradrag (befordringsfradrag), hvis distancen fra dit hjem og til dit arbejde er mere end 12 kilometer. Alle transportformer giver fradrag, så længe din arbejdsgiver ikke betaler transporten. Studiejob og løntilskudsjob giver også befordringsfradrag.

Kilde: Skat.

/ritzau fokus/

  • løn, lønseddel, udbetalinger, løntjek
    Mange arbejdsgivere kører lønnen i næste uge, og derfor kan du stadig nå at ændre forkerte oplysninger eller fradrag i din forskudsopgørelse under www.tastselv.skat.dk. Foto: Free/Colourbox.com
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen