Restauranten med de tre Michelin-stjerner er ikke kun glad for Lollandsk svinekød. Også æbleprodukter fra Kernegaarden bliver brugt i køkkenet.
På Fejø ligger der en gård, som gennem mange år har presset æbler og forædlet produktet.
I omkring 8 af de år har Kernegaarden leveret til Geranium. Det fortæller Anita Winter, der sammen med sin mand Kai ejer det økologiske mosteri.
- Vi har leveret til dem i mange år. De får æblecider, æblemost, æblecidereddike og brændevinen Eau de Vie, fortæller Anita Winter og uddyber:
- Vi laver ting specielt til dem. For eksempel har vi lavet en særlig æblemost, der hedder Vanda. Den er ret syrlig og de brugte den vist nok til at lave sorbet.
Ligesom på Knuthenlund var Rasmus Kofoed og hans team på besøg på Fejø. For at se gården, smage på produkterne og se, hvordan de bliver lavet.
- De var meget interesseret i at høre om fremgangsmåden bag produkterne, så de kunne fortælle det videre til kunderne i restauranten. På den måde bliver det en del af oplevelsen, fortæller Anita Winter.
Netop oplevelsen, selve gården og omgivelserne virker til at være en stor grund til, at Geranium har kastet deres kærlighed på netop Kernegaarden på Fejø.
- De ville gerne høre vores historie og møde ”familien på den lille gård på Fejø”. Det er en stor del af, hvad der gør vores produkt specielt, fortæller Anita, som står for produktionen på gården.
Kernegaarden er et familiefortagende bestående af Anita, Kai og deres to børn. De købte gården på Fejø i 1998 og omdannede det til et mosteri.