Lolland-Falster er allerede godt med, når det handler om at dyrke gode, lokale råvarer og nu vil en landmand ved Rødby dyrke quinoa.
I mere end 6.000 år er der blevet dyrket quinoa for foden af Andesbjergene, men nu er turen kommet til et noget mere plant landskab, nemlig Lolland..
Det fortæller Business Lolland-Falster i en pressemeddelelse.
Manden, der har påtaget sig opgaven, er landmand Hans Peter Rasmussen ved Rødby.
Det er Business Lolland-Falster, der har taget initiativet og medfinansierer forsøgsdyrkningen. Dog er det Syngenta, der er producent af plantefrø og beskyttelse, som står for såning, høst og den forskningsmæssige del.
Nogen ville måske undre sig over, hvorfor det lige præcis er quinoa og hvorfor Business Lolland-Falster har taget initiativet. Men det er der en god grund til.
-Vi har stærkt fokus på nye afgrøder og produkter, som kan styrke driftsøkonomien ude på gårdene og skabe lokale arbejdspladser i følgevirksomhederne, forklarer Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster og fortsætter.
- Der er flere indikationer på, at denne form for afgrøde matcher dyrkningsforholdene på Lolland-Falster, og det afprøver vi nu. Hvis det viser sig at være tilfældet, kan en afgrøde som denne være særdeles interessant rent kommercielt for landmænd på Lolland-Falster, skriver han i pressemeddelelsen.