Annonce
Lokal nyt

Kørelærerunion advarer mod at betale forud

Foto: Anders Knudsen

Hvis det bliver alt for billigt, bør forbrugeren skærpe sanserne og undersøge validiteten af køreskolen, inden pengene betales.

Hvis det bliver alt for billigt, bør forbrugeren skærpe sanserne og undersøge validiteten af køreskolen, inden pengene for kørekortpakken bliver lagt på bordet.

Formanden for Danmarks Kørelærer-Union René Arnt advarer køreskoleelever mod at betale for en kørekortpakke, inden undervisningen går i gang.

- Det er en af unionens store udfordringer, at forbrugerne mere eller mindre blindt betaler forud for en køreskoleuddannelse, uden at have fået nogen som helst garantier for, at varen bliver leveret, siger han i en kommentar til lukningen af Nordsjællands Trafikskole i Helsingør, hvilket har medført, at mange unge mennesker ikke kan få den køreuddannelse, de har betalt for.

- Det er en god idé at se sig om efter køreskoler, der tilbyder á conto-betaling for den lovpligtige kørekortpakke eller kontraktligt sikre sig, at pengene bliver betalt tilbage eller stiller en bankgaranti overfor køreskolen, frem for at indbetale beløbet, hvis køreskolen af en eller anden grund ikke kan gennemføre den lovede undervisning. Men det er heldigvis også den vej, det går blandt vores medlemmer, fortsætter René Arnt.

Kørelærerunionen har fået mange henvendelser fra elever og forældre til elever, der vil høre, hvad de kan stille op efter den oprindelige Nordsjællands Trafikskoles lukning.

Hans besked er skuffende, for faktum er, at de ikke kan gøre andet end at rette et civilt søgsmål mod køreskoleindehaveren.
Han erkender, at sagen fra Helsingør ikke er gavnlig for branchen, men understreger, at det ikke er en historie, der hører hverdagen til blandt unionens cirka 950 medlemmer. Nordsjællands Trafikskole var dog medlem af unionen, indtil skolen lukkede.

- Som i al kommerciel virksomhed er konkurser og ophør også en del af køreskolebranchen, men det er svært for forbrugerne at sikre sig validiteten af den køreskole, de nu måtte vælge. En af de aspekter, kunden imidlertid kan hæfte sig ved, er prisen. Hvis det bliver alt for billigt, bør forbrugeren skærpe sanserne og undersøge validiteten af køreskolen, inden pengene for kørekortpakken bliver lagt på bordet, siger han.

Men der findes ingen steder, hvor forbrugerne kan orientere sig om køreskolernes kvalitet og historik. Der findes heller ikke offentligt tilgængelige Smiley-ordninger for køreskolerne eller opgørelser over køreskolernes dumpeprocenter.

- Vi har flere gange forsøgt at få en bedre forbruger-information om de danske køreskoler. Dansk Standard har på vores foranledning forsøgt at etablere en Smiley-ordning for de danske køreskoler, men det er ikke lykkedes at finde en model for kvalitetsmålingen. Men indtil vi når dertil, så fortsætter Unionen med at lægge pres på myndighederne, så vi i det mindste kan få en offentligt tilgængelig opgørelse over beståelsesprocenterne hos de enkelte køreskoler, siger kørelærerunionens formand.

  • Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen