Jan Riis Sørensen har brygget øl på hobbyplan de seneste seks til syv år, og nu prøver han at gøre en forretning ud af sin passion.
Riis Sørensen bruger ikke store armbevægelser i sit netop åbnede bryggeri “Bryghuset Riis” på Tunøvej 5 i Nykøbing, og det er der to årsager til.
Den ene er, at der simpelthen ikke er plads til det. Bryggeriet har nemlig til huse i den 46-årige brygmesters cirka 35 kvadratmeter store tidligere garage, som han for cirka et år siden søgte tilladelse til at bygge om til formålet og siden har gravet ud og gjort klar med god hjælp fra vennekredsen.
Med en kapacitet på 60 liter øl pr. bryg vil han ikke engang kalde sit bryghus for et mikrobryggeri - nej, stedet er lige én tand mindre, så han bruger i stedet betegnelsen “nanobryggeri”.
Den anden årsag til de små armbevægelser er, at han ikke vil se sit erhvervseventyr ende, før det overhovedet er begyndt.
Læs hele reportagen fra det nye ”nano-bryggeri” i mandagens udgave af Folketidende