Annonce
Lokal nyt

Storstrømsbrojob skal blive i lokalområdet

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Region Sjælland har sat gang i en indsats, der skal sikre at underleverandører til byggeriet af en ny Storstrømsbro kommer fra lokalområdet.

Flest mulige lokale og regionale virksomheder og medarbejdere skal indgå i byggeriet af Storstrømsbroen, mener Region Sjælland, som har sat gang i en indsats, der efterspørger organisationer, der vil være med til at sikre, at anlægsprojektet for den nye Storstrømsbro er med til at skabe varig vækst og blivende beskæftigelse i regionen.

- Vi har sat et mål om, at 25% af underentrepriserne ved anlæg af den nye Storstrømsbro udføres af virksomheder lokaliseret i regionen. Omfanget af opgaver der udbydes ligger først fast når man har fundet vinderen til at bygge broen blandt en af de fem prækvalificerede konsortier, fortæller Thomas Aarup Larsen, der er konsulent i Innovation og Vækst ved Regional Udvikling, Region Sjælland.

Det er derfor nødvendigt med en samlet regional indgang for underleverandører, der kan koordinere og formidle information mellem lokale virksomheder og de bydende konsortier samt vinderen af byggeriet af ny Storstrømsbro. Dette skal gøres, for at det lokale erhvervsliv blandt andet nemmere kan tilbyde konsortierne de rette ydelser, kompetencer og blive underleverandør på projektet.

Region Sjælland søger derfor erhvervsorganisationer, kommuner og andre offentlige netværk og organisationer, som ønsker at gå sammen om at etablere den fælles indsats for de lokale virksomheder.

- Det bliver ikke Region Sjælland, der kommer til at stå for indsatsen. Men det vi har gjort, er at annoncere efter organisationer eller kommuner, der vil gå sammen om at gennemføre en erhvervsindsats på området. Samtidig vil vi også stå for en del af finansieringen. Det kunne sagtens være en organisation som for eksempel Business LF, der kunne være partner i dette, fortæller Thomas Aarup Larsen, og fortsætter.

- Vejdirektoratet har på baggrund af deres erfaringer anbefalet, at man laver en samlet indgangsvinkel til de store konsortier, der står for byggeriet. Det kan være svært for de små virksomheder at byde ind på den slags opgaver, men går man sammen får man nemmere ved at afgive bud på del-opgaver og underentrepriser.

Udover at sikre at underleverandørerne kommer fra lokalområdet, ønsker man også at bruge den fælles indsats til at støtte innovation indenfor byggeområdet. Ifølge Region Sjællands oplæg til indsatsen, er der især muligheder for innovation indenfor blandt andet håndtering af renovation, affald og restmaterialer fra anlægsbyggerier samt optimering af transport og logistik.

Ansøgninger fra organisationer til projektet skal regionen i hænde inden november, og forventes at blive politisk behandlet i december i både Vækstforum Sjælland og Regionsrådet.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd