Annonce
Politik

Dansk Folkeparti vil stoppe flygtningefærger

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen og Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Dansk Folkeparti ønsker af kunne forbyde færger med flygtninge at lægge til havn.

Scandlines-færgen, der eksempelvis sejler mellem Rødbyhavn i Danmark og Puttgarden i Tyskland, skal forbydes at lægge til havn i Danmark, hvis der er flygtninge og migranter ombord. Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra Dansk Folkeparti ovenpå de seneste dages flygtningetilstrømning fra Tyskland.

- Regeringen skal sige til Tyskland, at de skal afvise flygtninge- og migrantstrømmen, og vil tyskerne ikke det, så skal vi afvise at tage imod de færger og have vendt færgerne om, hvis der er mistanke om, at der er migranter ombord, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

- Tyskerne har inviteret en masse mennesker herop, som de ikke selv kan håndtere. Nu er der nogle af dem, der vandrer op i Danmark, derfor er det rimeligt, at vi siger til tyskerne, nu må I få styr på situationen, og vil de ikke det, så må vi gøre, hvad der er nødvendigt af hensyn til vores land, siger Martin Henriksen.

I forsøget på at beskytte de danske grænser, mener Martin Henriksen, at politikerne kan stille krav til de private selskaber, som driver færgerne. I yderste konsekvens skal færgerne overvåges af dansk politi.

- Jeg går ud fra, at man kan tale det her tilrette med rederierne, ellers så må man jo i yderste konsekvens have politifolk ombord på færgerne, som kan vurdere situationen, siger Martin Henriksen.

Det får jo også stor betydning for alle andre passagerer, som ikke er flygtninge, der rejser mellem Tyskland og Danmark?

- Det her kan komme til at betyde, at der så er nogle, der må vente lidt længere på at komme til Danmark - folk som egentlig har et lovligt ærinde - men det her er nødsituation, siger Martin Henriksen.

Siden søndag er flere end 1200 flygtninge og migranter kommet til Danmark. Onsdag eftermiddag ankom et tredje tog med med færgen til Danmark. Toget vil ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi blive holdt tilbage. Men Dansk Folkeparti vil helt forhindre, at de kommer i land.

- Vi har ret til at beskytte vores grænser, og det er det, som det handler om. Der er ikke kontrol over situationen på nuværende tidspunkt, er meldingen fra udlændingeordføreren fra Dansk Folkeparti.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen tager klart afstand fra ideen om at forhindre færgerne i at lægge til land.

- Nu synes jeg vi skal slå koldt vand i blodet. Vi ønsker jo ikke at genere en masse mennesker med helt legitime ærinder på færgerne - som har været et smut i Tyskland og gerne vil hjem. Vi lukker jo heller ikke motorvejen til Padborg, fordi der kommer mennesker den vej, siger Jakob Ellemann Jensen og peger på, at Danmark desuden er forpligtet til at modtage de folk, der kommer, og behandle dem ordentligt.

  • Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen og Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet