Annonce
Politik

Kaffeklubbens dagsorden

De kommer fra tre forskellige partier, meningerne er tit forskellige,men de er enige om at kæmpe for udvikling og arbejdspladser på Lolland-Falster

De lokalvalgte folketingsmedlemmer, kaldet ”Kaffeklubben”, Lennart Damsbo-Andersen fra Socialdemokratiet, Venstremanden Marcus Knuth og René Christensen fra Dansk Folkeparti, er klar til et nyt folketingsår og har givet deres bud på årets vigtigste emner.

Folketidende.dk har stillet tre spørgsmål til hvert af kaffeklubbens medlemmer.

Hvilket emne er det vigtigste for Lolland-Falster, som skal behandles i denne folketingssamling?

For Lennart Damsbo-Andersen (S) handler det om arbejde og uddannelse.
- For mig at se er noget af det vigtigste vores (socialdemokraternes, red.) forslag om uddannelse og efteruddannelse af de arbejdsløse. Vi har mere end 1.000 uden arbejde på Lolland-Falster, og det er afgørende for væksten på vores øer, at de får mulighed for at få de job, der bliver i virksomhederne og ved byggeriet af den nye Storstrømsbro og senere Femern-forbindelsen.

Også hos Dansk Folkepartis René Christensen, som foruden at sidde i Folketinget også er viceborgmester i Guldborgsund Kommune, er arbejdspladser lokalt et vigtigt emne sammen med boligbeskatning.

- Udflytningen af statslige arbejdspladser fortsætter som planlagt. Her er planen, at der kommer 86 nye arbejdspladser til Guldborgsund. Ligeledes er det vigtigt, at boligbeskatningen kommer på plads. Guldborgsund oplever netop nu en positiv udvikling på boligmarkedet og i særdeleshed på fritidshuse. Det må ikke sættes over styr på grund af, at der skabes politisk usikkerhed.

René Christensen lægger også vægt på, at der bliver lokale arbejdspladser og praktikpladser i forbindelse med byggeriet af en ny Storstrømsbro.

For Marcus Knuth (V) handler det om, at tænke videre efter byggeriet af Storstrømsbroen.
- Vi skal bygge videre på de infrastrukturelle forbindelser, så vi binder Lolland-Falster endnu tættere sammen med Sjælland, hovedstaden og Europa. Vi skal meget gerne have hurtigtogene hurtigere til vores landsdel, og vi skal sideløbende styrke mobildækningen, videreudvikle landbrugspakken og gøre Lolland-Falster endnu mere erhvervsvenligt.

Hvilket emne er det vigtigste for dig personligt, som skal behandles i denne samling?

På kaffeklubbens højrefløj handler svaret om stramninger på udlændigeområdet.

René Christensen forudser et hektisk efterår på Christiansborg med mange dagsordener. Finanslov 2017, boligbeskatning, den grønne omstilling og en 2025-plan. Men han vil også have en dagsorden, hvor der bliver sat fokus på konventioner.

- DF og jeg vil selvfølgelig også tage konventionerne op til politisk debat. Det kan ikke være rigtigt, at sigøjnerboss Gimi Levakovic ikke kan blive udvist af Danmark. Han er kroatisk statsborger, han har fået et væld af domme og siddet mange år i fængsel. Han har aldrig haft et arbejde i Danmark. Men konventioner gør det umuligt at udvise Levakovic til hjemlandet Kroatien. Dybt godnat, mener René Christensen.

Hos Marcus Knuth er det afviste asylansøgere, som skal på dagsordenen.
- Som Venstres udlændingeordfører er vores lovforslag om markant skærpet kontrol med afviste asylansøgere på tålt ophold og kriminelle udviste meget vigtigt. Fremover skal der være et nyt udrejsecenter i Jylland med helt nye regler for, hvordan disse mennesker skal opholde sig og melde sig, og der kommer markant skærpede straffe for brud på reglerne, herunder fængselsstraf og elektronisk fodlænke. Der er tale om kriminelle af den værste skuffe, som skal sendes ud af landet, så vi skylder danskerne maksimal kontrol med, at de ikke er en trussel mod samfundet.

På kaffeklubbens venstrefløj vil kræfterne blive brugt på at kæmpe for socialdemokratiske værdier
- For mig er det vigtigste emne større lighed mellem land og by i Danmark - og ikke mindst den kommende aftale om udligning mellem de rige og de fattige kommuner.
På trods af, at vi på Lolland-Falster betaler høj skat, har vores kommuner færre penge til børnepasning, skoler og ældrepleje, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Hvilket emne er det vigtigste for Danmark, som skal behandles i denne samling?
Til det spørgsmål handler svarene både hos Venstres Marcus Knuth og Dansk Folkepartis René Christensen igen en del om udlændingeområdet.

- Grænsekontrol er et emne, som er meget vigtigt. Hvis et land ikke har mulighed for at bevogte sine grænser, så er det ikke et suverænt land, men blot et medlemsland i EU. Danmark er ikke blot et medlemsland i EU, men selvfølgelig en nation og med de særheder og styrker, vi som danskere har, svarer René Christensen (DF).

Marcus Knuth supplerer med at sige, at svaret er 2025-planen.
- Målet med den nye plan er at øge vækstgrundlaget, så Danmark frem mod 2025 bliver 65 milliarder kroner rigere end ellers.
Han mener, at hvis ikke 2025-planen bliver forhandlet på plads, og hvis der kommer et valg, er risikoen, at hele landbrugspakken, asylstramninger og vækstinitiativer for blandt andet Lolland-Falster bliver spolet tilbage af en fremtidig rød regering.

Hos Lennart Damsbo-Andersen er der to emner, som efter hans mening skal præge den kommende folketingssamling.

- Det ene er at få landet en aftale, der får skabt flere arbejdspladser og vækst i hele Danmark frem mod 2025, og den anden er en aftale om Europol, så vores politi kan samarbejde på tværs i Europa, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Kaffeklubben mødes jævnligt på Christiansborg, hvor de over en kop kaffe diskuterer landspolitiske emner set med lokale øjne.

Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel