Annoncørbetalt indhold

Annonce: Danskerne er blevet vilde med at handle på nettet

Den danske e-handel er de seneste 10 år vokset eksplosivt, og vi køber mere og mere ind online.

Samtidig vækster flere forskellige brancher online, så det ikke kun er rejser, men alle typer af varer og serviceydelser vi finder og køber via nettet.

Stor vækst for online handel
De fysiske butikker er de seneste år blevet udfordret af en vækstende e-handel. Flere og flere danskere vælger at flytte nogle, eller måske alle, af deres indkøb online. Det er specielt de seneste 10 år, at e-handel er vækstet.
Når e-handelen vækster, kommer der naturligvis flere og flere webbutikker, som gerne vil have del i det store forbrug. Flere butikker online giver danskere et større udvalg. Det stigende udvalg er blandt andet med til at skabe den store vækst.
Men det er dog ikke den største grund til, at vi handler mere på nettet. Der er flere aspekter af vores hverdag, som er med til at skabe udviklingen. Men specielt et aspekt er med til at skabe den rivende udvikling. Teknologien har nemlig meget at sige om, hvorfor vi handler mere online.
De fleste danskere ejer i dag en smartphone, og den teknologiske udvikling er hovedårsagen til, hvorfor vi handler mere online. Vi bruger vores mobil til meget i hverdagen, og har den med os over alt. Derfor begynder vi også at handle direkte fra vores mobile enheder, altså smartphones og tablets.
Når vi er vant til at bruge vores mobil til mange andre ting, bliver det mere naturligt også at købe ind via mobilen. Vi har hele tiden muligheden for at købe ind. Samtidig bliver vi, på vores mobil, computer og tablet, ramt af mange annoncer fra butikker, der frister os til at købe ind.

Vi køber både rejser og dagligvarer online
Vi har længe købt flybilletter og rejser online. Hvis du fx kigger efter en hyggelig miniskiferie til vinteren, er der stor sandsynlighed for, at du allerede har været inde på forskellige hjemmesider og kigge, og at du ender med at købe rejsen online.
Men i dag er det ikke kun rejser vi kigger efter på de mange webbutikker. Vi køber i stigende grad tøj, gaver, ting til boligen og faktisk også dagligvarer online. Det er altså mange forskellige brancher der vækster.

Nemt og bekvemt
Den teknologiske udvikling er dog ikke den eneste grund til at vi godt kan lide at handle online. Det er nemt og bekvemt at købe ind via nettet, og det har også noget at sige. Fordi når vi kan handle hjemme fra sofaen, kan køreturen til nærmeste gågade pludselig virke meget lang.
Samtidig samler e-handel alle butikker på et sted. Du kan på en gang finde alt det, du skal bruge, og det kan vi godt lide. Hvis du skal rundt til fysiske butikker, er du i nogle tilfælde nødt til at kører mellem butikkerne. Hvis du fx mangler byggematerialer og tøj, er det ikke sikkert, at butikker ligger ved siden af hinanden. Men det gør de, når vi køber ind online. Så uanset om du kigger efter stilletter og pumps eller lidt nyt boligtilbehør, har du det hele på computeren og kan bestille det på en gang, hjemme fra sofaen.

Der er også penge at spare
Et andet aspekt, som er med til at gøre e-handel populært er, at der ofte er penge at spare ved at købe ind online. Med den stigende konkurrence mellem webbutikkerne, begynder de at konkurrere mod hinanden. Og det er til fordel for kunderne.
Konkurrence betyder nemlig, at butikkerne har mange tilbud, for at lokke forbrugerne til at bruge deres penge på netop deres hjemmeside, frem for en af de lignende webbutikker. Mange online butikker reklamerer også med at du kan få fri fragt, eller få bonus ved at købe hos dem, som er med til at gøre at kunderne gerne vil handle hos dem.

Sammenligning af priser
Samtidig kan du nemmere sammenligne priserne, når du køber ind online, og det er en stor fordel. Hvis du fx leder efter en bestemt bog, vil der være mange der sælger netop den bog. Men ofte til forskellige priser. Når du er ude i fysiske butikker, er det svært at sammenligne priserne, da du skal går rundt til butikkerne.
Men når du handler online, kan du have flere sider åbne på en gang, og hurtigt finde den butik, der sælger bogen billigst. Du kan også benytte dig af en sammenligningstjeneste, der giver dig det fulde overblik over forskellige priser på det samme produkt.
Så hvis du kigger efter den billigste udbyder af et bestemt produkt, kan du nemmere finde det, ved at kigge online. Og det er også en af grundene til, at vi godt kan lide at købe ind via nettet.
Samtidig kan du fx også finde lån på nettet, og det er derfor ikke kun produkter som rejser, boligtilbehør og tøj, som du kan finde billigt online.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • 02-annonce