Annoncørbetalt indhold

Annonce: Det kan være en rigtig god forretning at investere i Facebook-annoncering

Som socialt medie i privaten har Facebook længe været ekstremt populært.

Det er et sted, hvor rigtig mange mennesker bruger mange timer dagligt på at searche rundt i nyhedsfeedet. Med næsten 2 milliarder mennesker og rigtig gode betingelser for at segmentere sine målgrupper, er potentialet enormt for Facebook annoncering.
Tendensen har dog også været entydig. Der er rigtig mange penge at tjene på Facebook. Sød musik i mange virksomheders ører, men det er nu ikke så ligetil. Det er sværere at eksekvere ordentligt på Facebook, end man lige går og tror, og der er derfor mange, der langtfra får det optimale ud af potentialet. Det er der dog råd for – læs videre og bliv guidet gennem god Facebook-annoncering.

Definering af konkret strategi
Rigtig mange springer direkte ud i annonceringen uden at have konkretiseret en decideret strategi. Faktum er, at annoncering er kontekstuelt. Det vil sige, at du ikke kan definere en generisk strategi og så bare genbruge den igen og igen.
I stedet skal du være specifik omkring, hvad der rører sig lige præcis i den branche, hvor du opererer. Stil dig selv de kritiske spørgsmål. Hvilke tendenser er der i branchen? Er der en lang købsbeslutningsproces? Hvad er vores USP’er?
Der bør altså være forskel på dine annoncer, hvis du er en virksomhed, der beskæftiger sig med sager vedrørende erstatning (sponseret link) i forhold til, hvis du afholder kurser omkring projektledelse (sponseret link). Det er en helt anden målgruppe, og det er derfor noget forskelligt, der virker.
Ved at stille de ovenstående spørgsmål og samtidig være lidt kritisk og proaktiv, vil du allerede inden du går i gang med selve kampagnerne have specificeret og konkretiseret, hvad der vil virke på annonceringsfronten. Det betyder, at du skal bruge meget færre ressourcer på at eksperimentere med forskellige strategier.

Definer og konkretiser målgruppen
Igen inden i begynder at oprette annoncer, bør I som minimum have et klart billede af, hvad der meget præcist er jeres målgruppe. Det nytter ikke noget at have en idé om det. Det er blandt andet her I virkelig kan differentiere jer for jeres konkurrenter.
Det er meget individuelt, hvordan man finder sin målgruppe. Nogle gange er det meget svært at definere, da den simpelthen er så bred. Andre gange står det fuldstændigt klart. Hvis du ikke er helt sikker, er Facebook igen din ven. Hertil skal du gå ind og tjekke dine nærmeste konkurrenters følgere og kunder. Disse er typisk de samme kunder som dine potentielle kunder.

Udnyt Facebook mange muligheder
Facebook har været rigtig gode til at give annoncører gode betingelser for deres kampagner. Det skal du udnytte! For eksempel kender de fleste push-annoncering, som er den mest klassiske annoncering, men de ved ikke, hvor specifikke og præcise målgrupper du rent faktisk kan lave. Annoncer rettet mod specifikke målgrupper konverterer meget bedre, end annoncer mod brede målgrupper. Det er nærmest en naturlig ligesom tyngdekraften.

Den personlige kunderejse

Et andet område du skal udnytte, er muligheden for at personliggøre kundeoplevelsen. I dag er kunder meget mere krævende end tidligere. De vil føle sig specielle, når de køber et produkt. Det skal simpelthen være en unik oplevelse. Det kan du give dem. Du kan rent faktisk opsætte kampagne, så de tilpasser sig de potentielle kunders interesse og interaktion med jer. Dette giver en meget bedre brugeroplevelse og derved også en meget højere konverteringsrate.

Lookalike-målgrupper

Igen en rigtig vigtig feature at kende på Facebook, som mange slet ikke gør brug af. Ved at trække på data I allerede har om jeres kunder, kan I gennem Facebooks interface lave såkaldte lookalike-målgrupper. Det vil, som navnet antyder sige, at I laver målgrupper der minder om jeres allerede-eksisterende og pusher annoncer afsted mod dem. En rigtig god måde at udvide sin potentielle målgruppe.

Retargeting

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med retargeting på Facebook, er det ved at være på tide. Retargeting er et utrolig godt værktøj som supplement til push-annoncering.
Kort fortalt går retargeting ud på, at det kun er dem der tidligere har vist interesse for dine produkter, der får dine annoncer. På den måde er du sikret, at det kun er de allermest relevante og interesserede kunder, der bliver eksponeret for dine kampagner, og du får flest penge for dine markedsføringskroner.

Konverteringssporing
Konverteringssporing er igen noget, der er meget svært at undvære i sine Facebook kampagner. Til dem der ikke ved, hvad det er, så er det en sporing af resultaterne af de forskellige kampagner.
Ikke at have konverteringssporing er det samme som at spille fodbold uden at vide, hvad scoren er. Uden er det meget svært at vide, hvordan man skal allokere sine ressourcer. Hvis du har en konverteringssporing sat op, ved du, om du skal bruge flere penge på en kampagne, og om det eventuelt kan betale sig at tage et minilån (sponseret link), for at have råd til at annoncere for flere penge.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • fb-m-annonce