Annoncørbetalt indhold

Annonce: Sådan tager du kontrollen over et ellers ukontrollerbart liv og finder lykken tilbage

Vi lever et privilegeret liv i Danmark.

Hvis det er noget, vi målsat bestræber os på, kan vi mere eller mindre blive, hvad vi vil. Med privilegierne følger der dog også forventninger. Forventninger om at vi skal være unikke. Forventninger om at vi skal gøre en forskel.

Når vi så bliver ramt af noget ukontrollerbart såsom, at en af vores nærme afgår ved døden, eller vi uforklarligt ryger ind i en depression, er det så meget desto sværere at håndtere nedturen.

Kontrasten mellem der hvor vi rent faktisk er, og der hvor vi gerne vil være er så stor, at skuffelsen er svær at overkomme. Dette er en af forklaringer på, hvorfor Danmark, som ellers bliver betragtet som en af de lykkeligste lande i Danmark, ligger helt i bunden i statistikker angående indtagelse af lykkepiller, depressioner og psykologbesøg. Når det ukontrollerbare hænder, er det om at gå back to basic.

Sænk forventningerne
Forudsætningen for at komme ud af en depression er, at du accepterer din situation og ikke negligerer den, men grundet situationen sænker forventningerne til dig selv og din tilværelse det næste stykke tid. Tag de små sejre og projicer dem ud i et bredt perspektiv.

At du dropper personlig pleje, er en af de første tegn på depression og omfattende sorg. Når selv de mest simple projekter er svære, er det en sejr i sig selv at komme i bad, få vasket op og gjort rent. Det skal du erkende. Med erkendelsen kommer muligheden for succes. Og med succes er du et skridt nærmere en bedre og gladere tilværelse.

Det er det samme princip, som ofte bliver brugt i elitesport. Hvis din målsætning er lig med det endelige mål, vil alt andet blive betragtet som nederlag. Da selvtillid er en af forudsætningerne for succes inden for sport som i alt andet, er sådan en fremgangsmåde dømt til at mislykkes. I stedet sætter eliteudøvere delmål, som for udefrakommende kan virke banale. Det kan være små ting. Som at stå op tre gange om ugen inden klokken 8.00 og løbe en tur, eller opleve fremgang med en specifik teknik. Det samme gælder for dig, der har det hårdt.

Det symbolske ved at passe på sig selv
Der er en tendens til at trække paralleller mellem, hvordan du har det og værdien af dit liv. Med andre ord betyder det, at du føler dig værdiløs. Ligesom med personlig pleje stopper du med at passe på dig selv. Du er mere forkastelig i trafikken og tænker hverken på kost eller motion.

Dette er noget, du skal tage hånd om så snart, du identificerer følelsen. Du skal selvfølgelig kæmpe tilbage og prøve at spise sund og dyrke motion dagligt. Problemet med dette er, at det virker som et nederlag, når det ikke lykkes i stedet for en succes, når det lykkes. Derfor skal du supplere med en mere overkommelig engangs-opgave. Det kan eksempelvis være at gå til lægen og få de vacciner, du har negligeret. En simpel opgave, men som vil give dig et moralsk og symbolsk boost.

Et andet eksempel er af lidt anden karakter. Mange, særligt mænd, har det med at søge nærhed andre steder og i andre former, når de er i sorg. Ofte bliver den negative energi omdannet til en uforløst seksuel energi. Dette er bedst beskrevet i filmen Shame, hvor den ulykkelige hovedperson kanaliserer sorgen over sit livs mangler i seksuelle aktiviteter. Hvis dette er tilfældet for dig, kan det igen resultere i nederlag og endnu mere dårligdom, hvis du prøver at tage en kold tyrker. I stedet er symbolværdien og det moralske boost enormt, hvis du som minimum vælger at benytte dig af kondomer under samleje.

Livet er en malstrøm
Andre Agassi beskrev det at spille tennis som en malstrøm, hvor du befinder dig i en hvirvelvind og en konstant udveksling af slag med modstanderen. På samme måde er livet. Livet giver dig lidt, men vælger så pludselig at slå hårdt tilbage. Specielt i det moderne samfund, hvor livets mening og din position i det evige hierarki hele tiden er til revurdering, kan livet beskrives som en malstrøm.

Ligesom det i tennis er svært at spille sit eget spil, er det tilsvarende svært at leve sit eget liv, når netop hele grundessensen i livet er ukontrollerbart, og du har så meget at tabe og så mange forventninger at indfri.

Det er svært at høre stilheden i sig selv og endnu sværere at leve efter den.
Sorgen kan vendes til noget positivt, og hjælpe dig med det. Benyt lejligheden og træd et skridt tilbage. Mærk efter. Find ud af, hvad der er vigtigt og ikke mindst pas på sig selv – pas på livet.
Når du passer på dig selv, tager du kontrollen over, hvad der ligner en ukontrollerbar situation, og viser dig selv, at dit liv er værd at leve – også selvom det er svært. Det er det første skridt til en lykkeligere tilværelse.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • paere_m_annonce_2