18-årig dansker hjælper Dortmund til pokalavancement

Emre Mor spillede hele kampen for Dortmund. Foto: AP/Martin Meissner

Jacob Bruun Larsen stod bag Dortmunds mål, da Union Berlin blev sendt ud efter straffesparkskonkurrence.

Den tyske storklub Borussia Dortmund er klar til ottendedelsfinalerne i den tyske pokalturnering.

Men storfavoritten måtte igennem straffesparkskonkurrence, inden Union Berlin var slået på hjemmebane.

I den disciplin var Union Berlin aldeles uskarp og misbrugte alle tre straffespark, så Dortmund vandt 3-0 fra 11-meter-pletten.

Der var tale om et rent danskeropgør. Union Berlin havde den tidligere HB Køge-spiller Kristian Pedersen på banen i hele opgøret, men det var Dortmunds danske teenager, der markerede sig.

Den 18-årige dansker Jacob Bruun Larsen, der sidste år skiftede fra Lyngby til Dortmund, fik chancen fra start i højre side af midtbanen, og han greb chancen.

Kort inden pausen modtog han bolden netop i højre side, og hans nærgående indlæg blev snittet i mål af en Union Berlin-spiller. Michael Parensen blev noteret for selvmålet, som bragte favoritten på 1-0.

Længe lignede det også sejrsmålet. Men ni minutter før tid udlignede Steven Skrzybski og tvang kampen ud i forlænget spilletid.

Da var Jacob Bruun Larsen blevet skiftet ud. Han fik 67 minutter på banen. Derimod var der fuld spilletid til den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor.

Men hverken han eller de øvrige Dortmund-spillere kunne åbne Union Berlins forsvar i forlængelsen, og holdene måtte derfor ud i straffesparkskonkurrence.

Her kunne Dortmund endelig juble over forløsningen.

Nemmere gik det for Bayern München, der på hjemmebane skaffede sig vej til ottendedelsfinalerne med en sejr på 3-1 over Augsburg.

FC Köln med Frederik Sørensen i startopstillingen måtte igennem forlænget spilletid for at sikre avancementet. Hjemme mod Hoffenheim vandt Köln 2-1 på Anthony Modestes sejrsmål to minutter inde i forlængelsen.

Derimod er målmanden Jonas Lössl og Mainz 05 ude af turneringen efter 1-2 ude mod Greuther Fürth.