Arsène Wenger får endelig ram på Jose Mourinho

Arsenal kan gå Premier League-sæsonen i møde med selvtillid efter sejr over Chelsea i Community Shield.

Begge managere har tidligere kaldt det uden betydning.

Men det må alligevel have irriteret Arsenal-manager, Arsène Wenger, at han aldrig havde sejret i en betydningsfuld fodboldkamp over Chelsea-manager, Jose Mourinho.

Søndag fik Wenger så endelig sin historiske sejr over portugiseren i 14. forsøg, da Arsenal vandt Community Shield med en 1-0-sejr over Chelsea.

Kampen er det årlige opgør mellem det engelske mesterhold og vinderen af FA Cuppen, og den spilles på Wembley for fuld musik og signalerer, at Premier League-sæsonen er lige på trapperne.

De to London-klubber har endnu ikke forstærket sig markant i sommerens løb, hvor colombianske Radamel Falcao dog er kommet til Chelsea på en lejekontrakt efter at have haft problemer i både franske Monaco og Manchester United de senere år.

Chelsea har samtidig mistet sin mangeårige målmand Petr Cech, som fik lov at skifte til netop Arsenal, da det var småt med spilletid i Chelsea.

Falcao startede dog på bænken, og da Diego Costa trækkes med en mindre skade, var Loic Remy foretrukket i angrebet fra start. Hos Arsenal var Theo Walcotts hurtighed valgt i front i stedet for Olivier Girouds kvaliteter.

Chelsea kontrollerede kampen det første kvarter, men efter lidt mere end 20 minutter endte bolden hos Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain.

Den tidligere Southampton-spiller snød César Azpilicueta i feltet og sparkede bolden flot op i venstre målhjørne bag Chelseas målmand Thibaut Courtois til Arsenal-føring.

10 minutter før pausen headede Chelseas Ramires et indlæg fra Remy lige over overliggeren i et opgør, hvor det var tydeligt, at sæsonen endnu ikke er oppe i fulde omdrejninger.

Arsène Wenger kunne gå til pause og lune sig med sin 1-0-føring over Mourinho, mens Falcao varmede op i Chelsea-lejren og erstattede Remy fra begyndelsen af anden halvleg.

Efter et kvarter fandt Cesc Fàbregas Eden Hazard med en stikning, men belgieren misbrugte for Chelsea, der var mest i boldbesiddelse i kampen.

Olivier Giroud erstattede Walcott med 25 minutter igen, og franskmanden fik luftet energien med to afslutninger på få minutter.

Chelsea øgede presset i kampens sidste 20 minutter, og Petr Cech var derfor i vælten i flere situationer, men Arsenal holdt føringen, og tjekken holdt buret rent i sin debut for Arsenal.

Fem minutter før tid kunne både Santi Cazorla og Kieran Gibbs have gjort det til 2-0, men de to Arsenal-spillere misbrugte begge deres chancer.

Premier League-sæsonen begynder lørdag den 8. august.