Chris Froome går helt ned efter styrt i Vuelta-drama

Tour de France-vinderen blev kørt agterud på 11. etape, der sluttede med en dobbelt Astana-triumf.

Chris Froome kommer ikke til at vinde Vuelta a España i år.

Det postulat synes meget nærliggende, efter at den britiske Tour de France-vinder onsdag først styrtede og dernæst gik helt ned og tabte mange minutter på 11. etape.

Froome lå før etapen nummer otte, 1.18 minutter efter den førende, hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Nu er Sky-kaptajnen hele 7.30 minutter efter den nye mand i den røde førertrøje, italieneren Fabio Aru (Astana).

Etapen blev i det hele taget en stor triumf for Astana-holdet.

Holdets spanske rytter Mikel Landa vandt etapen efter et udbrud, mens holdets kaptajn, Fabio Aru, kørte fra de øvrige favoritter og sluttede som nummer to, 1.22 minutter efter sin holdkammerat.

Aru fører efter etapen med 27 sekunder ned til den spanske Katusha-rytter Joaquim Rodriguez, mens Tom Dumoulin er yderligere tre sekunder efter på tredjepladsen.

Etapen blev også dramatisk af andre årsager end Chris Froomes fald.

For anden gang på få dage mistede Tinkoff-Saxo-holdet en af sine ryttere. Det skete ifølge holdet igen efter en påkørsel fra en af Vueltaens motorcykler, der formidler billeder til tv.

Søndag gik det ud over den slovakiske stjernerytter Peter Sagan, og på 11. etape kom turen til portugiseren Sérgio Paulinho.

- Utroligt. Sérgio Paulinho udgår af Vueltaen efter at være blevet ramt af en hensynsløst kørende tv-motorcykel. Hvad skal vi nu gøre?, skriver Tinkoff-Saxo på holdets Twitter-profil.

Efter tirsdagens hviledag skulle rytterne onsdag ud på den relativt korte, men ekstremt svære 11. etape på 138 kilometer fra Andorra la Vella til Cortals d'Encamp.

Hele seks bjergtoppe ventede på ruten, herunder en uden for kategori og fire i den næstmest svære af slagsen, kategori 1.

Ruten gik op og ned nærmest konstant, inden etapen sluttede med en opstigning i kategori 1.

Chris Froome røg tidligt i asfalten og måtte bruge tid og kræfter på at indhente konkurrenterne.

Det lykkedes i første omgang, men da Astana-holdet satte tempo med knapt 45 kilometer tilbage, knækkede briten.

Feltet med de øvrige favoritter var samlet frem til cirka otte kilometer før mål, hvor Fabio Aru stak af.

Han fik selskab af blandt andre den spanske veteran Joaquim Rodriguez.

De efterlod blandt andre den spansk-colombianske topduo fra Movistar-holdet, Alejandro Valverde og Nairo Quintana, samt Tom Dumoulin.

Feltet blev fuldstændig splittet efter strabadserne, og mange ryttere kørte deres eget løb på de sidste kilometer.