Danskerklubber er stadig ubesejrede efter uafgjort duel

Frederik Sørensen (til venstre) fik en uheldig fod på bolden, da Oliver Burke scorede til 1-0 for Leipzig. Foto: AP/Wolfram Kastl

Både Frederik Sørensen og Yussuf Poulsen var på banen, da Köln og Leipzig spillede 1-1.

Både FC Köln og RB Leipzig er fortsat uden nederlag i den tyske Bundesliga, efter at de to danskerklubber søndag delte point med 1-1 på Kölns bane.

Mens Frederik Sørensen spillede hele kampen i hjemmeholdets bagkæde, måtte Yussuf Poulsen nøjes med en halv time for Leipzig, der benyttede lejligheden til at rotere på flere pladser i offensiven.

Gæsterne klarede sig dog udmærket uden den danske hurtigløber og bragte sig i spidsen allerede efter fem minutter.

Det dyrt indkøbte skotske talent Oliver Burke blev spillet fri efter hurtige kombinationer foran hjemmeholdets straffesparksfelt og scorede, da Frederik Sørensen uheldigt rettede hans afslutning af.

Men Köln har fået den bedste sæsonstart i årevis, og der skal mere end en tidlig dukkert til at slå Peter Stögers mandskab ud af kurs.

Godt midtvejs i første halvleg fik holdet da også udlignet, da japaneren Yuya Osako energisk rev sig løs og bankede bolden op i nettaget bag Leipzig-keeper Peter Gulacsi.

To hold med stor fokus på kontraangreb gav hinanden en hæsblæsende første halvleg, men kunne ikke holde dampen oppe efter pausen.

Yussuf Poulsen blev sendt på banen efter en god time for at sætte ny fut i kampen, men kom aldrig for alvor i centrum.

Kampen måtte i øvrigt udsættes i et kvarter, fordi gæsternes spillerbus blev bremset af protesterende Köln-fans i endnu en markering af, hvor upopulær den Red Bull-finansierede Leipzig-klub er blandt konkurrenterne.

Köln er med 11 point efter fem kampe nummer tre i ligaen, hvor Leipzig indtager syvendepladsen med to point færre.