Det tog lidt tid at komme i gang mod svenskerne

NFH hakkede sig videre til anden runde i EHF Cup’en.

NFH’s håndboldkvinder spillede sig søndag aften i anden runde af EHF Cup’en.

Efter at vundet det første opgør mod Lugi 25-23 i Lund kørte NFH returopgøret hjem 29-20.

Nogen walk over var det langtfra. NFH’erne serverede i første halvleg slet og ret surströmming til det veloplagte publikum i Scandlines Arena.

Angrebsspillet var elendigt. Fem mål på 23 minutter. I egen hal, vel at mærke. Man tog sig til hovedet, da Nathalie Hagman ved 9-9 i det sidste minut før pausen i en kontra skød svagt på den svenske keeper, hvorefter Lærke Nolsøe samlede bolden op og ligeledes upresset brændte sit forsøg.

Generelt kørte flere af NFH’s stamspillere i et lavt gear. Ligesom i ligapremieren mod FC Midtjylland leverede Nathalie Hagman ikke nogen overbevisende indsats. Den OL-trætte svensker blev mod Lugi sparet i anden halvleg.

NFH’s redning i den miserable begyndelse var forsvaret. Det dækkede godt op. Problemet var bare, at NFH’erne smed boldene væk i kontra. Tre bolde sejlede over den fremadstormende Lærke Nolsøe ude på fløjen.

NFH’s forsvar fortsatte de gode takter i anden halvleg. Efter 10 minuttes spil kørte svenskerne trætte, og NFH gik fra 13-12 til 18-13.

Mens de erfarne spillere holdt lav profil, var det opmuntrende at se de unge fløje, Lærke Nolsøe og Louise Kristensen, der tilsammen scorede 11 mål.

Det er også værd at bemærke, at 20-årige Celine Kristiansen på højreback var med til at mose svenskerne.

- Celine spillede på et højt niveau. Hun kom løbende ind i bolden, sprang højt op og vurderede, roser NFH’s cheftræner, Niels Agesen.

Da kampen var hjemme, gav han spilletid til B-kæden i form af Nadja Mortensen, Leonora Demaj og Emma Navne.

NFH’s næste modstander i Europa er Pogon Szczecin. Polakkerne har hjemmebane i det første opgør 15.-16. oktober. Returkampen spilles weekenden efter i Nykøbing.

- Står vores defensiv som mod FC Midtjylland og som i dag, så er Pogon et hold, vi skal slå, lyder vurderingen fra Niels Agesen.